Knokke-Heist gebruikt humor in strijd tegen wildplassers en sluikstorters

In Knokke-Heist hebben ze een originele campagne uitgerold om tijdens de traditioneel drukke vakanties toeristen en plaatselijke inwoners te wijzen op de gevolgen van onder andere wildplassen en sluikstorten. Met vijf humoristische filmpjes wil het gemeentebestuur de jeugd aanspreken én sensibiliseren om zich aan de regels te houden. 

“Het is de efficiëntste manier om de jeugd te sensibiliseren. Ze kijken liever op sociale media dan naar een ouderwetse affiche”, zegt burgemeester Leopold Lippens. Vandaag werden de eerste twee filmpjes gelanceerd. 

De komende weken volgt de rest. Daarin komen in totaal vijf thema’s aan bod. Naast wildplassers en sluikstorters, komen er ook filmpjes over nachtlawaai, alcoholgebruik en het toebrengen van schade aan goederen of gebouwen.

Sluikstort
Gemeente Knokke-Heist Sluikstort4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Slechte acteur die kerel. Te gemaakt, toneelachtig.

 • Emmy Viaene

  Wel eens knappe kerel die acteur

 • Ronald Boudewijns

  aje moe kakken moe je kakken......

 • Christine Laevers

  Misschien toch maar statiegeld heffen ? Dan zullen arme mensen nog iets kunnen bijverdienen en genieten ze ook even van de natuur.

Video