Jong koppel bouwt villa in Knokke om tot hotel met ontbijt- en loungebar: “Wilden iets anders doen dan al de rest”

Opening Enso Boutique Hotel: Tine Vanparijs en Tim De Taeye
Mathias Mariën Opening Enso Boutique Hotel: Tine Vanparijs en Tim De Taeye
Een jong koppel uit Knokke heeft een alleenstaande villa langs de Elisabethlaan omgebouwd tot een trendy hotel mét ontbijt- en brunchrestaurant én loungebar. Tim De Taeye (32) en Tine Vanparijs (32) geloven volop in het concept en lieten zich inspireren door de Japanse stijl. “Het is iets helemaal anders dan een klassiek hotel. Maar dat was net de bedoeling. We willen onze gasten een totaalbeleving aanbieden”, zegt het enthousiaste koppel.

De opening van een nieuw hotel is al niet alledaags, wanneer je de inrichting in handen geeft van Tine en Tim, is dat al helemaal niet het geval. ‘Enso Boutique Hotel’ is eenmaal binnen helemaal anders dan wat je bij een klassiek hotel verwacht. Geen saaie bedoening of indeling zonder achterliggend idee, wél ruimtes waar de energie en persoonlijkheid vanaf spat. Het koppel liet zich vooral inspireren door de Japanse stijl en combineerde het zwart-wit met verschillende accentkleuren zoals blauw en roze. “We wilden eens iets anders dan normaal. Ik denk wel dat het ons gelukt is”, glimlacht Tim, die zelf architect is van opleiding.

Totaalbeleving

Het hotelgedeelte bestaat uit acht kamers, maar is eigenlijk maar een onderdeel van het Enso Boutique Hotel. Beneden is er een ontbijtzaal, brunchrestaurant én loungebar die voor iedereen vrij toegankelijk is. ‘s Middags is er een ‘afternoon tea’.  Bij het ontbijt wordt in tegenstelling tot in de doorsnee hotels niet met een buffet gewerkt. Alles gebeurt à la carte. Het koppel mikt dan ook op een breed publiek. “Mensen die na een dagje aan zee hier willen relaxen met een glaasje wijn? Kan perfect. Iedereen is welkom. Ook voor families hebben we een fantastisch mooie kamer”, zegt Tim enthousiast. De gekozen inrichting zorgt voor een rustgevende architectuur waar zowel plaats is voor een strak design als cosy hoekjes. “Eigenlijk hebben we een plaats gecreëerd waar we als gast zélf graag zouden vertoeven. We willen dat bezoekers hier helemaal tot rust komen en een totaalbeleving ervaren. Als ze na hun verblijf vertrekken, moeten ze een ‘wow-gevoel’ ervaren hebben én onze stijl gevoeld hebben.” Als architect vindt de jonge dertiger – logischerwijs – vooral plezier in de inrichting van het geheel. “Onze stempel drukken van begin tot eind: dat geeft een enorme voldoening”, klinkt het.

Opening Enso Boutique Hotel
Mathias Mariën Opening Enso Boutique Hotel

Locatie

Eén van de grootste troeven om het concept te doen slagen, is wellicht de locatie. In de schaduw van het Casino en op een boogscheut van de Zeedijk kon de alleenstaande villa moeilijk beter gelegen zijn. “Het klopt dat het pand enorm veel potentieel en mogelijkheden heeft; In het verleden was het ingericht als B&B en eigenlijk stond het helemaal niet te koop toen ons oog erop viel. Uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes in elkaar en konden we de villa ombouwen tot wat het vandaag is. We zijn rotsvast overtuigd dat hier een grote markt voor is”, besluiten Tim en Tine. Wie meer wil weten over het hotel en de bar, kan terecht op www.ensohotel.be of op de Facebookpagina ENSO – Boutique Hotel.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christophe Lingier

    Chapeau!!!