Illegaal blijft maand langer in de cel voor steekpartij in Knokke-Heist

Amine M. werd na de feiten gefilmd door bewakingscamera’s.
rv Amine M. werd na de feiten gefilmd door bewakingscamera’s.
De 26-jarige Algerijn die vorige maand een vrouw neerstak in haar eigen woning langs de Cipressenstraat in Knokke-Heist, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdagmorgen beslist. Amine M. was zelf niet aanwezig op de zitting “wegens medische redenen”.

De Brugse raadkamer twijfelde dinsdagmorgen niet lang om de aanhouding van Amine M. met een maand te verlengen. De zitting duurde amper enkele minuten. M. heeft immers geen verblijfspapieren en bovendien was hij zelf niet aanwezig. “Wegens medische redenen”, aldus zijn advocaat Jorn Verminck. Naar wat er precies mis is met z’n cliënt, heeft ook de raadsman het raden. De 26-jarige Algerijn werd donderdag uitgeleverd door de Zwitserse autoriteiten. Tijdens z’n verhoor ging Amine M. meteen over tot bekentenissen. Op 14 december drong de man het huis binnen van het 47-jarige slachtoffer in de Cipressenstraat in Knokke-Heist. Hij was naar eigen zeggen op de dool en zocht geld. 

M. had echter nooit verwacht dat de bewoonster zou thuiskomen. Toen de moeder van twee omstreeks 10.20 uur terugkwam van de tennisclub, stond ze oog in oog met de inbreker. De man greep een mes uit haar keuken en stak de vrouw verschillende keren. Het slachtoffer verkeerde even in kritieke toestand, maar was snel buiten levensgevaar. Amine M. vluchtte na de feiten weg. Hij was op camerabeelden in de buurt te zien en nam uiteindelijk de trein. Via verschillende tussenstops kwam M. op zaterdag 29 december aan in Zürich. De Brugse onderzoeksrechter had dan al een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de man. In de woning van het slachtoffer had het labo immers bruikbare vingersporen aangetroffen. Aan de Zwitsers grens ontdekten de grenswachters dat M. geen papieren bij zich had. Bij het nemen van z’n vingerafdrukken zagen ze dat de man geseind stond voor de steekpartij in Knokke. Hij werd vorige week aangehouden voor poging tot doodslag en diefstal met braak. Wellicht zal M. al zeker tot z’n proces in de cel blijven. 

De steekpartij vond plaats in een woning langs de Cipressenstraat.
Mathias Mariën De steekpartij vond plaats in een woning langs de Cipressenstraat.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vanessa Gouwkens

    En op het eerste vliegtuig terug naar zijn land zetten is geen optie ofzo?