Humorhal wordt openbaar verkocht

De Humorhal is een deel van het complex Laguna Beach aan het meer van Heist.
Foto Proot De Humorhal is een deel van het complex Laguna Beach aan het meer van Heist.
Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft besloten om de voormalige Humorhal in Laguna Beach in Heist openbaar te verkopen. De instelprijs is vastgelegd op ruim 1 miljoen euro.

De Humorhal maakt deel uit van Laguna Beach. Dat is een groot appartementscomplex bouwlagen aan de oevers van het meer van Heist. Het werd in de jaren '70 gebouwd. De Humorhal is eigendom van de gemeente en kreeg de naam dankzij het Cartoonfestival dat vroeger jarenlang in de Humorhal plaatsvond. Op vrijdag 4 september wordt de Humorhal openbaar verkocht. De instelprijs is 1.021.500 euro. "We verkopen de Humorhal om de eenvoudige reden dat we het niet meer gebruiken", zegt burgemeester Leopold Lippens. "Oorspronkelijk was het een soort cultuurcentrum, maar dat is niet meer het geval. We verkopen nu omdat we meer dan genoeg plaats hebben in Scharpoord en in het geplande nieuwe stadhuis in Heist."


De Humorhal heeft een kelderverdieping, een gelijkvloerse verdieping en drie etages. Het beslaat een oppervlakte van maar liefst 1.583 vierkante meter. Het complex bestaat onder meer uit een grote en kleine zaal, een appartement, sanitaire ruimtes, circulatieruimtes, inkom voor goederen, bergingen en een keuken. De koper kan het complex gebruiken voor recreatieve doeleinden, maar ook om erin te wonen. De openbare verkoop vindt plaats op vrijdag 4 september 2015 om 14.30 uur in Hotel Nelson in de Meerminlaan 36 in Knokke-Heist. Iedereen kan bieden. Het gebouw is vanaf 16 augustus iedere dinsdag en zondag van 10 tot 12 uur te bezichtigen. (JVRB)