Heeft neergestoken vrouw (47) inbreker betrapt? Camerabeelden vertellen mogelijk meer

De vrouw werd in deze woning in de Cipressenstraat neergestoken.
Mathias Mariën De vrouw werd in deze woning in de Cipressenstraat neergestoken.
De 47-jarige vrouw die vrijdagochtend in haar woning werd neergestoken door een indringer, ligt nog in een kunstmatige coma, maar verkeert niet meer in levensgevaar. Het huis is sinds enkele maanden het tweede verblijf van het slachtoffer en haar echtgenoot en twee kinderen. Mogelijk kunnen camerabeelden uit de buurt meer duidelijkheid brengen.

Het 47-jarige slachtoffer werd vrijdag rond 10 uur in haar woning in de Cipressenstraat in Knokke geconfronteerd met de indringer. Wie de man is en wat hij in het huis kwam doen, is nog onduidelijk. Vast staat dat de dader de vrouw verschillende messteken heeft toegebracht en daarna is weggevlucht. Mogelijk heeft de vrouw een inbreker betrapt en heeft die in paniek gehandeld. “In dezelfde straat was er kort voordien al eens een inbraakpoging geweest. Misschien is er een link tussen beide zaken”, klinkt het in de buurt. Het zwaargewonde slachtoffer, dat onder andere in de hals werd gestoken, kon zelf nog de hulpdiensten alarmeren. De vrouw ligt in een kunstmatige coma in het ziekenhuis, maar is volgens het parket buiten levensgevaar. De vrouw kon dus nog niet worden verhoord en dus blijven de omstandigheden onduidelijk. 

Camerabeelden

Politie en parket voerden vrijdag de hele dag onderzoek in en rond de woning. Tijdens het buurtonderzoek gingen ze op zoek naar eventuele getuigen. Daarbij stootten ze op camerabeelden van een nabijgelegen zelfstandige die mogelijk meer duidelijkheid kunnen brengen. Mogelijk is de vluchtende dader te zien op de beelden, maar zowel de handelaar als de politie geven geen commentaar. Ondertussen kon het zwaargewonde slachtoffer nog niet ondervraagd worden. In afwachting heeft de politie de woning van het gezin verzegeld. 

De weinige buren in de Cipressenstraat reageren alvast geschokt op de steekpartij. “Even voor 10 uur heb ik haar nog gezien toen ik met de honden ging wandelen. Een half uur later keerde ik terug en stond de straat vol politie”, zegt een zichtbaar aangeslagen buurvrouw. De nieuwe wijk is nog maar enkele maanden opgeleverd en is voorlopig voor het grootste deel onbewoond. Volgens enkele buren gebruikte het 47-jarige slachtoffer, die van Scandinavische afkomst is, de woning samen met haar man en twee jonge kinderen als tweede verblijf. Ze worden omschreven als vriendelijke mensen die regelmatig naar Knokke kwamen. Volgens het parket was de vrouw alleen aanwezig in de woning terwijl haar echtgenoot in het Brusselse was, waar het gezin ook hun vaste verblijfplaats heeft.

Motief?

Het parket van Brugge blijft ondertussen karig met commentaar. Ook over de piste van de inbreker geven ze geen commentaar. “De dader is voortvluchtig en wordt opgespoord. De recherche is 24 op 24 bezig met de zaak. Over het motief kunnen we geen uitspraak doen. Dat wordt verder onderzocht”, laat het parket weten.

Het huis is voorlopig verzegeld.
Mathias Mariën Het huis is voorlopig verzegeld.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Van Rossem

  Om deze reden ben ik voorstander om in het bezit te mogen zijn van een vuurwapen. Nu heb je geen enkel middel meer om uw eigendom nog te kunnen beschermen. De crimineel word als het ware in bescherming genomen om vrij te kunnen handelen.

 • Cor Dierckx

  In paniek gehandeld de juiste uitleg in de rechtbank, voeg er nog aan toe als de vrouw hem niet betrapt had was er niets gebeurd en de kous is af.

 • Frederik Lootens

  Dit soort smerige laffe moordende inbrekers mag nooit meer vrijkomen. Ik hoop v harte dat de vrouw er geen blijvende traumatische ervaringen aan overhoudt. Ook verl sterkte aan de zwaar beproefde buitenlandse familie.

 • jos indigne

  Van harte spoedig herstel aan de dame

 • Desmet Jacques

  Desmet Jacques Arme vrouw, hopelijk overleefd ze het en wordt die lafaard gegrepen en krijgt hij levenslang. Sterkte aan de familie.