Hardrijder geflitst met 130 kilometer per uur in zone 70

Flitspaal, illustratiebeeld.
Foto Proot Flitspaal, illustratiebeeld.
De politie van Damme/Knokke-Heist heeft een bestuurder geflitst die met 130 kilometer per uur door de zone 70 raasde. “Voor dit roekeloze rijgedrag zal de bestuurder zich binnenkort moeten verantwoorden voor de politierechter", zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. 

De politiezone maakte de grove snelheidsovertreding bekend samen met de andere resultaten uit februari. Daaruit blijkt dat 2.240 chauffeurs van de 10.2726 gecontroleerde wagens te snel reden in Damme en Knokke-Heist. Dat komt neer op 20 procent. 

De politie benadrukt dat ze de flitswagen niet lukraak inzetten. “Ons politieteam selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere verkeerscontroles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties waar een verhoogd veiligheidsrisico is voor fietsers en voetgangers krijgen voorrang. Controles in schoolomgevingen en langs fietsroutes van schoolgaande kinderen staan dan ook hoog op de agenda.” 

De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. 

Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via PZ.DKH.Verkeer@police.belgium.eu.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toni van belle

  Ik lees id reacties " bebouwde kom" echter in het artikel staat duidelijk "zone 70" klopt niet echt volgens mij. Weer een artikel die aandacht wil trekken.. zal wel 130 zijn waar er vroeger 120 mocht maar nu wegens aanpassen A11 nu 70 is.... Triestig om hier mee naar buiten te komen , waarschijnlijk om ze in Brussel te tonen " zie hier in Knokke doen we ons best he". En die man is het zwarte schaap...

 • Laetitia David

  Nee guilbert vannimmen het is niet binnen bebouwde maar op een 2+2 buiten de bedouwde kom en waar men vroeger 120 mocht rijden. Deze constant verlaging van de maximum snelheid is niet alleen belachelijk maar ook ronduit gevaarlijk op bepaalde plaatsen.

 • guilbert vannimmen

  Zo snel in benouwde kom? Dan heb je toch geen gevoel voor verantwoordelijkheid.

 • paul goetghebeur

  Nog nooit afgevraagd waarom na al dat flitsen,campagnes enz...mensen maar te snel blijven rijden?Inderdaad,veel te lakse straffen,steek die snelheidsduivel om te beginnen 1 week in een isoleercel,daar kan hij al bezinnen.Neem zijn auto af en start dan pas rechtszaak

 • willem merken

  Minstens autoke verbeurd verklaren en verbod om er nog een te kopen, huren, leasen. Als hij een auto heeft die die snelheid veilig aankan dan kan hij zich ook wel een chauffeur veroorloven.