Gezocht: nieuwe naam voor Internationale Zwindijk

Knokke 't Zwin Vondelpad
Benny Proot Knokke 't Zwin Vondelpad
De Internationale Zwincommissie gaat op zoek naar een geschikte naam voor de nieuwe Internationale Zwindijk in Knokke-Heist. 

In de zomermaanden lag de werf even stil tijdens het bouwverlof maar ervoor en erna werd er hard verder gewerkt aan de grachten rondom de nieuwe dijk. Ook de aanleg van de uitkijkpunten en het vlonderpad is gestart. Met de Zwinuitbreiding wordt ook de kustveiligheid verhoogd. De nieuwe dijk is bestand tegen een 4.000-jarige storm. In een nieuw filmpje (http://zwininverandering.eu/filmpjes) kom je hier meer over te weten. Tegen de lente van 2019 zal de metamorfose en uitbreiding van het Zwin klaar zijn. Dit na bijna 20 jaar voorbereidend werk en 3 jaar werfactiviteit. Vanaf het voorjaar van 2019 krijgt de getijdennatuur zo weer alle kansen en zal de aantrekkingskracht voor zeldzame vogelsoorten weer groter zijn. Zeer binnenkort vindt de doorbraak van de oude internationale dijk plaats en tegen de lente van 2019 zal iedereen vanop het nieuwe fiets- en wandelpad van het uitgebreide Zwin kunnen genieten. Kan jij een mooie naam bedenken? Bezorg je idee dan via communicatie@knokke-heist.be of via breinstorm.knokke-heist.be. Meer info: www.zwininverandering.eu
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.