Ga naar de mobiele website
^ Top

Flats voor 150.000 euro in Heulebrug

EEN DERDE VAN DE 124 APPARTEMENTEN IN 4 RESIDENTIES AL VERKOCHT

In deze vier woonblokken zijn ook aantrekkelijk geprijsde appartementen beschikbaar.
Benny Proot In deze vier woonblokken zijn ook aantrekkelijk geprijsde appartementen beschikbaar.
Gisteren is de symbolische eerste steen gelegd van de woonblokken in de wijk Heulebrug in Heist. Er komen 124 flats verspreid over 4 residenties. Een deel daarvan wordt voor Knokse normen aan betaalbare prijzen verkocht. Vanaf 150.000 euro zijn die beschikbaar. Geen wonder dat nu al een derde van de appartementen een koper vond.

Rijke inwijkelingen en eigenaars van tweede verblijven maken het voor jonge inwoners van Knokke-Heistenaren niet evident om nog in de badplaats een woning te kopen. Daarom sloeg het gemeentebestuur de handen in elkaar met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) om in de wijk Heulebrug in deelgemeente Heist betaalbare woningen te creëren.


De vier flatgebouwen worden opgetrokken rond het Kraaiennestplein in het hart van Heulebrug. Bouwbedrijf VT-Invest zorgt voor de realisatie en verkoop van de residenties Vissersoord, Strandjutter, Zandbank en Goflbreker. Er worden in totaal 124 flats gebouwd. Welgeteld 34 belanden via WVI aan lagere prijzen op de markt. Ook de 90 'commerciële' appartementen zijn aantrekkelijk geprijsd in vergelijking met de gangbare prijzen in Knokke-Heist. De prijs voor de WVI-appartementen bedraagt 1.900 euro/vierkante meter. De 'gewone' appartementen zijn te koop aan 2.600 à 2.700 euro/vierkante meter. De gemiddelde prijs per vierkante meter bedraagt voor een appartement in Knokke-Heist zo'n 5.200 euro. Vanaf 150.000 euro kan men dus al een WVI-appartement kopen. Een gewoon Heulebrug-appartement is er vanaf 206.000 euro. (exclusief btw). Dat terwijl je in 2014 gemiddeld 478.000 euro kwijt was voor een flat in de chique badplaats. Een autostaanplaats in het nieuwe project kost 7.500 euro. Voor een garagebox betaal je ongeveer 30.000 euro.


Inwoners van Knokke-Heist hebben voorrang voor de aantrekkelijk geprijsde WVI-appartementen. Kanidaat-kopers mogen geen ander huis bezitten. Ze moeten ook 10 jaar blijven wonen in Heulebrug. "Voor 14 van onze 34 appartementen zijn de contracten getekend. Ook niet-inwoners kunnen op de lijst komen, maar Knokke-Heistenaars krijgen voorrang bij de toewijzing", aldus Geert Sanders van de WVI.

Bouwheer Dirk Van Tornhaut op de werf.
Benny Proot Bouwheer Dirk Van Tornhaut op de werf.

Twee woonblokken

Ook de verkoop van de andere appartementen loopt goed. "Al dertig procent is verkocht", meldt bouwheer Dirk Van Tornhaut van VT-Invest. "We laten nu twee woonblokken optrekken. De resterende gebouwen worden later gerealiseerd. Vooral mensen uit de regio ondertekenen een contract. We zijn dus in dat opzet geslaagd. Velen kopen hun flat om er zelf te wonen, anderen beschouwen het als een belegging."


Buiten de aankoopprijs zal er geen verschil zijn tussen de 'WVI-appertementen' en de 'gewone' flats.


"Alle kopers krijgen dezelfde kwaliteit en luxueuze afwerking", verzekert Dirk Van Tornhaut.. "De WVI-flats worden ook verspreid over de vier gebouwen. In de eerste residentie zijn er 39 appartementen voorzien waarvan 9 WVI-appartementen. De eerste woningen zullen eind 2016 opgeleverd worden. Over een viertal jaar moet alles gerealiseerd zijn.


Tegelijk met de bouw van de vier flatgebouwen wordt het centrale Kraaiennestplein omgevormd tot een gezellig dorpsplein. Eind dit jaar wordt het ontwerp hiervoor gefinaliseerd. Verder krijgt één van de nieuwe flatgebouwen een brasserie.

Meer over


Meld een bug