Bouw oefencentrum officieel van start

NIEUWE 'THUIS' VOOR CLUB BRUGGE HEET BELFIUS BASECAMP

De naam van het complex werd gisteren ook onthuld.
Benny Proot De naam van het complex werd gisteren ook onthuld.
In Westkapelle is gisteren de symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe oefencomplex van Club Brugge. In juni 2019 moet het 'Belfius Basecamp' officieel de deuren openen langs de Herenweg. "Ik ben bijzonder fier dat Club Brugge naar onze gemeente komt. We hebben altijd veel geloof gehad in dit project", zegt burgemeester Leopold Lippens.

Het was met een grote glimlach dat voorzitter Bart Verhaeghe gistermiddag alle aanwezigen toesprak. "Logisch", vindt Verhaeghe zelf. "Voor het eerst sinds 1973 zal Club Brugge haar intrek nemen in een nieuw gebouw. Na 45 jaar, een veel te lange periode, doet dit bijzonder veel deugd. Deze keer was er van een procedureslag geen sprake." Met dat laatste verwees de voorzitter naar het aanslepende stadiondossier. Voor het nieuwe oefencomplex moet alvast niet meer gevreesd worden. Gisteren werd de eerste symbolische steen gelegd van het complex dat de nieuwe 'thuis' moet worden van de club. Met onder meer een indoorkunstgrasveld, kantoorruimtes en een zwembad zal het 'state-of-the-art' oefencomplex dé hefboom zijn voor de verdere groei van blauw-zwart.

Het is wachten tot juni 2019 vooraleer de eerste trainingen kunnen plaatsvinden in Westkapelle
Benny Proot Het is wachten tot juni 2019 vooraleer de eerste trainingen kunnen plaatsvinden in Westkapelle

Belfius Basecamp

Het hypermoderne oefencomplex in de schaduw van sportcentrum 'Molenhoek' wordt de uitvalsbasis voor de eerste ploeg, beloften en U19 van Club Brugge. "Het is bijna onvoorstelbaar hoe vlot deze bouw verloopt", gaat Bart Verhaeghe verder. "Drie jaar geleden hadden we met het gemeentebestuur een gesprek over de mogelijke plannen. Nu krijgt het oefencentrum letterlijk vorm. Knokke-Heist is duidelijk een gemeente die van aanpakken weet. We willen het volledige schepencollege en in het bijzonder burgemeester Lippens bedanken voor hun inspanningen. Dit zal onze club een enorme boost geven." Voorlopig is het wachten tot juni 2019 vooraleer de eerste trainingen in Westkapelle worden gegeven.


De naam van het complex werd wél al vrijgegeven: 'Belfius Basecamp'. Dat zorgde meteen na de bekendmaking voor de nodige hilariteit toen presentator van dienst Leo Van Der Elst de mening van Lippens vroeg over de gekozen naam. "Hij is prachtig, al dacht ik eerst aan iets anders. Maar dit is nóg beter. Waaraan ik dan dacht? Dat ga ik niet luidop zeggen", lachte de burgemeester. Voorzitter Bart Verhaeghe had het dan weer over de strijdvaardigheid die de naam uitstraalt.

Geloof

Burgemeester Lippens benadrukte na de eerstesteenlegging zijn geloof in het project. "We hebben altijd gezegd dat we het snel wilden doen. Vanaf minuut één was er een groot vertrouwen en geloof in de plannen. Voor onze gemeente was het vanaf dat moment simpel om er volledig voor te gaan", aldus Lippens. "Kijk naar het gloednieuwe ziekenhuis even verderop, dat was ook zo'n verhaal. Ik ben bijzonder fier dat Club Brugge naar onze gemeente komt."