Bouw Community House uitgesteld tot 2020

Het 'Community House' op het Maes- en Boereboomplein wordt een absolute blikvanger.
RV Het 'Community House' op het Maes- en Boereboomplein wordt een absolute blikvanger.
De bouw van het nieuwe Community House op het Maes en Boereboomplein in Heist wordt een jaar uitgesteld. Begin 2020 zullen de werken beginnen. 

Oorspronkelijk stond het begin van de werken gepland in september 2019. Afgelopen woensdag ondertekenden Knokke-Heist en alle projectontwikkelaars alvast een samenwerkingsovereenkomst. Maar toen bleek dat het project al vertraging oploopt vanwege enkele enkele administratieve en technische problemen. Omdat ook de lokale carnavalsverenigingen Ravelingen deze winter nog nodig hebben, werd meteen beslist de bouw een jaar uit te stellen. In 2020 worden de werken aangevat. Tegen 2023 moet alles klaar zijn. Het plein wordt volledig heraangelegd en krijgt een gemeenschapshuis van dertien verdiepingen met een multifunctionele evenementenhal, een bibliotheek, een trouw- en gemeenteraadszaal en nog heel wat andere ruimtes. Het ontwerp zelf is modern en zorgde in het verleden al voor controverse. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lucie Vervaeke

    De architecten die dit ontworpen hebben zijn toppers. Een pracht constructie, voorop in zijn tijd, meerwaarde voor Heist. Een parel op het marktplein.

  • Stephan Vanhove

    afschuwelijk gebouw!!