2 jaar celstraf voor overval op 82-jarige

De twee kregen het slachtoffer in de gaten in de Dumortierlaan in Knokke.
JVK De twee kregen het slachtoffer in de gaten in de Dumortierlaan in Knokke.
Een Marokkaan (39) en Algerijn (26) uit de regio van Rijsel zijn tot 2 jaar effectieve celstraf veroordeeld voor een diefstal met geweld op een 82-jarige vrouw in Knokke. Dat gebeurde op 8 juli 2018 in de inkomhal van haar appartement. Een van de verdachten trok haar gouden halskettingen los. Dankzij getuigen werden de twee gevat.

De twee overvallers kregen de vrouw in de gaten in de Dumortierlaan toen ze op wandel was met haar hondje. Ze vroegen waar het metrostation was, terwijl er in Knokke helemaal geen metro is. De vrouw had snel door dat een van hen interesse had in haar halskettingen dus wandelde ze snel naar haar appartement. Maar ze werd echter gevolgd door verdachte Yousif B. (26), die haar in de inkomhal van haar appartement in een wurggreep hield. Hij rukte haar halskettingen los en sloeg op de vlucht. Getuigen hoorden de vrouw gillen en zagen de dader weglopen. Ze achtervolgden de man tot bij een auto, waarin tweede verdachte Aderrahim N. zat.

Die wou Yousif B. echter niet binnenlaten omdat hij zag dat zijn kompaan werd achtervolgd en deed zijn auto op slot. De politie kon de twee oppakken. De twee verdachten ontkenden hun betrokkenheid en legden leugenachtige verklaringen af. Toen Yousif B. de bewijslast van de politie niet meer kon ontkennen, gaf hij dan toch het daderschap toe. Volgens hem wist Aderrahim N. niets af van zijn plannen om een dame te overvallen en mocht hij daarom de auto niet in. Aderrahim N. verklaarde dat tijdens het proces evenzeer en ging voor de vrijspraak. Volgens hem waren ze gewoon naar Knokke gekomen om van het weer te genieten toen Yousif B. het in zijn hoofd kreeg om iemand te overvallen. De rechter vond die uitleg ongeloofwaardig.

Volgens het vonnis was het overduidelijk dat de twee richting het mondaine Knokke waren gereden om mensen te bestelen. Dat de man in de auto zogezegd van niets wist, geloofde de rechter allerminst. “De rechtbank tilt enorm zwaar aan deze feiten, zeker omdat ze gepleegd werden op een weerloze 82-jarige vrouw”, aldus de motivering van de rechter. De twee kregen naast 2 jaar effectieve celstraf ook 800 euro boete.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.