140 luxueuze golfkarretjes erbij

De Garia-golfkarretjes staan klaar om als shuttle gebruikt te worden tijdens Knokke Hippique.
Foto's Proot De Garia-golfkarretjes staan klaar om als shuttle gebruikt te worden tijdens Knokke Hippique.
Bij het Knokse bedrijf Invest-Mobile staan 140 golfkarretjes klaar: naar verluidt 'de meest luxueuze ter wereld'. Kostprijs: tussen 21.500 en 32.000 euro. Ze worden voor het eerst ingezet als shuttles tijdens het paardenevenement Knokke Hippique.

Er rijden al een stuk of 500 golfkarretjes rond in het mondaine Knokke en bij Invest-Mobile staan er nu nog eens 140 splinternieuwe karretjes klaar. Het bedrijf, met hoofdkwartier in Knokke en assemblagefaciliteit in Sluis, stond mee aan de basis van de rage van de golfkarretjes in Knokke. Het veroverde er ook Europa mee en heeft ondertussen een afdeling in het Spaanse Marbella. Nu ontwikkelde Invest-Mobile samen met het Deense Garia het 'veilligste en meest luxueuze golfkarretje ter wereld'.


"De Garia is comform de wet in heel Europa en heel veilig met ABS-remmen, gelaagd glas, driepuntsgordel, noem maar op", zegt Jean-Pierre Goethals van Invest-Mobile. "Het Deense bedrijf heeft ons gecontacteerd. Garia levert de industriële knowhow, wij de kennis om golfkarretjes veilig op de openbare weg te laten rijden. Er was nood aan een veilige 'electric leisure car' voor op straat. We hebben nu 140 Garia's, de grootste vloot ter wereld."


Wie pure luxe wil, zit met de Garia safe: van lederen zetels over een ingebouwde koelbox tot een houder voor champagneflessen.

HLN

40 per uur

Het karretje heeft een autonomie van 40 à 60 kilometer en kan maximaal 40 per uur. Je mag er mee rijden met een gewoon autorijbewijs. We konden het golfkarretje even uittesten en een Garia rijdt vlot en remt als een echte wagen. Leuk speelgoed dus, al moet je er wel fors in de geldbeugel voor tasten. Het kleinste model (2+2 zitjes) kost al 21.500 euro. De 4+2 heb je vanaf 32.000 euro. Invest-Mobile verhuurt ze ook voor 90 euro per dag. De vloot Garia's zal vanaf donderdag ingezet worden als shuttles voor de bezoekers van Knokke Hippique. Heel wat ruiters hebben ook zo'n voertuig gehuurd om zich tijdens het paardenevenement te verplaatsen.