1.250 euro voor wie rood konijn terugvindt

Een van de drie rode konijnen is verdwenen.
Foto Mathias Mariën Een van de drie rode konijnen is verdwenen.
Voor de tweede keer in enkele maanden zijn dieven er in de Zoutelaan in Knokke vandoor gegaan met Coniglio, het rode konijn van Helena Herbosch.

De daders namen het kunstwerk uit polyester dinsdagnacht mee. De eigenaars loven een beloning van 1.250 euro uit voor de gouden tip. "Het kunstwerk is niet zoveel waard, maar het gaat ons om het principe", zeggen ze.


Begin april verdween het rode kunstwerk van veertig kilogram als eens uit de voortuin van Helena Herbosch. De konijnen - in totaal staan er drie - zijn de mascottes van Helena's bedrijf H3 en zijn een begrip geworden in de buurt. "Vooral kinderen durven hier al eens stoppen met hun ouders om een foto te nemen", zeggen de eigenaars.


"Voor ons betekenen die drie beelden veel. We vinden het dan ook straf dat we voor de tweede keer op korte tijd slachtoffer zijn van diefstal." Begin april stond het gestolen werk plots terug in de voortuin. Het valt af te wachten of de dief ook in dit geval spijt krijgt. Wie meer weet, kan terecht bij de lokale politie. (MMB)