Ga naar de mobiele website
^ Top

"Enkele uren later en mijn vrouw was doodgebloed"

KOPPEL OVERWEEGT GERECHTELIJKE STAPPEN TEGEN ZIEKENHUIS NA FOUTE DIAGNOSE

De jonge vrouw bleek ernstige inwendige bloedingen te hebben.
Benny Proot De jonge vrouw bleek ernstige inwendige bloedingen te hebben.
Kenneth Borezee (27) en Sally Keukelinck (23) uit Zeebrugge overwegen gerechtelijke stappen tegen een spoedarts van het AZ Zeno in Knokke, nadat de vrouw eind vorige week op intensieve zorg belandde. Volgens het koppel het gevolg van een verkeerde diagnose tijdens haar eerste spoedopname. "De dokter stuurde haar naar huis met twee gekneusde ribben. 24 uur later lag ze op intensieve met een scheur in haar milt. Het kan toch niet dat ze dat niet onmiddellijk opmerkten?", zegt Kenneth.

Het jonge koppel kan nog steeds niet geloven wat er zich de laatste week allemaal heeft afgespeeld. Sally Keukelinck (23) was vorige donderdag aan het werk in de keuken, toen ze plots uitgleed. De twintiger belandde op haar zij en kampte met hevige pijn. Ze trok naar het AZ Zeno in Knokke en liet zich meteen onderzoeken op de spoedafdeling.

Na een eerste onderzoek kreeg ze de diagnose te horen. "U heeft twee gekneusde ribben. Enkele dagen rust en u bent weer de oude", klonk het. Sally trok opnieuw naar huis en begon meteen te rusten. 24 uur later was de pijn niet meer te harden. "Ze hield het niet meer uit en vroeg om opnieuw naar de spoedafdeling te rijden", zegt Kenneth. Daar aangekomen bleek de jonge vrouw ernstige inwendige bloedingen te hebben door een gescheurde milt. Ze belandde op intensieve zorg met levensbedreigende verwondingen. "Een fout van het ziekenhuis", zegt het koppel.

Kenneth en Sally stapten in september nog in het huwelijksbootje.
Benny Proot Kenneth en Sally stapten in september nog in het huwelijksbootje.

Onbegrijpelijk

Het jong getrouwde stel - ze stapten op 19 september vorig jaar in het huwelijksbootje - vroeg het medische dossier volledig op en overweegt gerechtelijke stappen te ondernemen.

"Ik snap niet hoe die spoedarts de eerste keer niet dezelfde diagnose heeft gemaakt. Oké, het was druk op de spoeddienst, maar zoiets zie je toch? Alleen al het verschil tussen een gekneusde en gebroken rib is volgens mij toch redelijk groot", getuigt Kenneth.

De man is enkele dagen na de feiten nog steeds onder de indruk. "Wat als ik enkele uren later was thuisgekomen? Sally was langzaam aan het doodbloeden. Ik mag er niet aan denken wat er dan was gebeurd. Ik was mijn vrouw misschien kwijt", zegt hij. 

Het koppel hoopt vooral dat met hun verhaal gelijkaardige situaties in de toekomst vermeden kunnen worden. Ondertussen mocht Sally de dienst intensieve zorg verlaten en ligt ze op een gewone kamer. Opnieuw in hetzelfde ziekenhuis.

"Nu wordt ze wel heel erg goed verzorgd. Het is gewoon onbegrijpelijk dat mijn vrouw naar huis werd gestuurd, terwijl ze eigenlijk aan het doodbloeden was. Er was al heel wat bloed in haar maag gelopen", aldus Kenneth. Sally mag eind deze week het ziekenhuis verlaten. De komende twee maanden moet ze platte rust nemen.

Bij het ziekenhuis zelf kunnen ze over de medische kant van het verhaal geen details kwijt. Al staat de directie zeker open voor dialoog. "Als er mensen zijn met klachten, kunnen die altijd terecht bij onze ombudsman. Bij die dienst zullen ze altijd bereid zijn om naar hun verhaal te luisteren", zegt algemeen directeur Frank Lescrauwaet.

Het is gewoon onbegrijpelijk dat mijn vrouw naar huis werd gestuurd. Er was al heel wat bloed in haar maag gelopen

Kenneth


Meld een bug