Invalswegen worden vernieuwd

WERKEN IN KLOOSTERSTRAAT IN KNESSELARE ÉN IN MIDDELWEG IN URSEL

De Kloosterstraat in Knesselare is nu niet veel meer dan een grijze vlakte, maar wordt halfweg dit jaar aangepakt.
JSA De Kloosterstraat in Knesselare is nu niet veel meer dan een grijze vlakte, maar wordt halfweg dit jaar aangepakt.
Knesselare gaat dit jaar zowel de Kloosterstraat in Knesselare als de Middelweg in Ursel vernieuwen. Het zijn de twee belangrijke invalswegen naar de respectievelijke dorpen, dus er wordt wel wat verkeershinder verwacht. "Het is niet omdat het drukke wegen zijn dat ze niet aangepakt moeten worden", zegt burgemeester Erné De Blaere.

Een werk dat al jaren op het programma staat en in 2015 effectief zal uitgevoerd worden, is de heraanleg van de Kloosterstraat in Knesselare. Na de vernieuwing van de Maldegemseweg en de Poezenhoek van de voorbije jaren, is dat opnieuw een zwaar dossier met de nodige hinder. "De weg langs de lagere scholen moet mooier en ook verkeersveiliger worden", zegt schepen van Openbare Werken Frans Speeckaert (Groep 9910). "De aanbesteding van de werken in de Kloosterstraat moet nog gebeuren, dus wellicht starten de werken halfweg dit jaar. Er komt een nieuwe gescheiden riolering, het beton wordt vervangen door asfalt, er komen twee lange plateaus ter hoogte van de scholen, gescheiden fietspaden en er komt meer groen tussen de verschillende parkeervakken. Zo moet de invalsweg voor het verkeer dat vanuit Oedelem komt, een stuk aangenamer worden. Op de hoek van de Kloosterstraat en de Sportstraat gaat de woning ook plat en komt er een extra parking voor ongeveer dertig wagens."


Ook in de Middelweg in Ursel wordt dit jaar gewerkt. Dat is de drukke verbindingsweg tussen Aalter en Eeklo, die dwars door Ursel loopt. "De Middelweg krijgt een nieuwe asfaltlaag tussen het dorp en de grens met Aalter", zegt schepen Herlinde Trenson (Groep 9910). "We voorzien voor dat werk dit jaar 675.000 euro. We hebben de Middelweg enkele jaren geleden overgenomen van de provincie en hebben daar toen 700.000 euro voor gekregen. Veel te weinig, als je ziet dat we dat geld al nodig hebben bij de eerste vernieuwingswerken."


Zowel de Kloosterstraat als de Middelweg zijn drukke invalswegen naar de dorpen. "Het is niet omdat het een drukke weg is, dat we die wegen niet zouden moeten vernieuwen", zegt burgemeester Erné De Blaere (Groep 9910). "We zullen de werken goed plannen en ook een verkeersplan opstellen. Het lijkt me logisch dat de twee wegen tijdens de werken niet volledig afgesloten zullen worden. Wellicht zal er vooral met tijdelijke verkeerslichten gewerkt worden en zal het verkeer beurtelings doorkunnen. Maar dat moet allemaal nog later uitgewerkt worden", besluit De Blaere.

Op de hoek van de Kloosterstraat en de Sportstraat wordt een huis gesloopt en komt een nieuwe parking. 
JSA/Gemeente Knesselare Op de hoek van de Kloosterstraat en de Sportstraat wordt een huis gesloopt en komt een nieuwe parking.