Aalter en Knesselare houden op 19 december laatste gemeenteraad: “Een historische avond!”

De huidige schepencolleges van Aalter en Knesselare.
Joeri Seymortier De huidige schepencolleges van Aalter en Knesselare.
Aalter en Knesselare geven op woensdag 19 december allebei voor het laatst een eigen gemeenteraad als zelfstandige gemeente.

De gemeenteraad die normaal op maandag 10 december in Aalter gepland stond, wordt geschrapt. Beide gemeenten gaan tegelijk, op woensdag 19 december om 20 uur, een gemeenteraad organiseren. Dat wordt voor de twee gemeenten de laatste gemeenteraad als autonome gemeente. Vanaf 1 januari 2019 worden Aalter en Knesselare één nieuwe fusiegemeente Aalter.

“19 december wordt best wel een historische avond”, zegt schepen Herlinde Trenson (Groep 9910) van Knesselare. “De laatste keer dat Knesselare als autonome gemeente een gemeenteraad houdt. Er moeten vooral veel administratieve dingen gestemd worden, zodat de nieuwe fusiegemeente op 1 januari een vlotte start kan maken.”

Op woensdag 2 januari om 20 uur komt de gemeenteraad van de nieuwe fusiegemeente Aalter dan een eerste keer bijeen. Die avond moeten de nieuwe raadsleden allemaal de eed afleggen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.