Werkstraffen en celstraf met uitstel voor drugdealers

thinkstock
Drie drugdealers uit Kluisbergen zijn in de correctionele rechtbank van Oudenaarde veroordeeld omdat ze grote hoeveelheden cannabis verkochten. Ze dealden onder meer aan de kerk in Berchem (Kluisbergen).

De 24-jarige M.M. en de 23-jarige B.V. uit Kluisbergen kochten elke veertien dagen een kilogram cannabis aan om te verkopen aan hun klanten. Bij een huiszoeking bij de 24-jarige man uit Kluisbergen vond de politie bovendien niet enkel cannabis, er lag ook cocaïne, ketamine, mephedrone en grote hoeveelheden geld in het huis. Ook een derde man, K.P., was betrokken bij de feiten. Hij reed een aantal keer naar Nederland om de drugs op te halen.

De rechter legde de drie mannen een verschillende straf op. M.M. moet een werkstraf van 200 uur uitvoeren en een boete van zesduizend euro betalen. B.V. kreeg tien maanden cel met uitstel en een boete van zesduizend euro. K.P. moet een werkstraf van 75 uur uitvoeren. Ook hij kreeg een boete van zesduizend euro, waarvan de helft met uitstel.

De 35.000 euro winst die de dealers met hun handeltje maakten, is door de rechter verbeurd verklaard.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.