Staalbedrijf Vergalle breidt uit met vestiging op oude site elektriciteitscentrale Ruien

Frank Vergalle en zoon Francis zijn fier op de uitbreiding: “In Oudenaarde is onze maximale capaciteit bereikt.”
Lieke D'hondt Frank Vergalle en zoon Francis zijn fier op de uitbreiding: “In Oudenaarde is onze maximale capaciteit bereikt.”
De oude site van de elektriciteitscentrale in Ruien (Kluisbergen) begint stilaan nieuwe bedrijven aan te trekken. Na Samsonite en het batterijenpark van Yuso gaat ook staalbedrijf Vergalle uit Oudenaarde er bouwen.

Het staalbedrijf Vergalle is momenteel gevestigd op de Berchemweg in Oudenaarde, maar toont ambitie om uit te breiden. Het bedrijf snijdt staal op maat dat binnenkomt van grote staalproductiebedrijven. Momenteel levert Vergalle jaarlijks 180.000 ton staal af, en dat brengt heel wat drukte en vrachtwagens met zich mee. “In Oudenaarde hebben we onze maximale capaciteit bereikt. We hebben hier niet voldoende stockageruimte om nog verder te groeien”, zegt Francis Vergalle. “Bovendien staat de parking altijd vol met vrachtwagens, ook van externe bedrijven. Dat maakt dat het hier wel eens chaos kan zijn.”

Het bedrijf besloot daarom om op zoek te gaan naar een geschikte locatie voor een extra vestiging. De site van de oude elektriciteitscentrale in Ruien, op amper tien minuten rijden van de huidige locatie, bleek ideaal. Vergalle wil daar nu eerst drie gebouwen van 300 bij 30 meter bouwen: een opslagloods, een productieloods en een loods die in eerste instantie nog leeg zal zijn. In een tweede fase zullen daar nog eens twee gebouwen voor opslag en productie bij komen. “We hebben dus voldoende grond aangekocht om op termijn nog verder uit te breiden, iets wat we hier niet meer kunnen”, verduidelijkt Vergalle. Als alles goed gaat, begint de bouw van de nieuwe vestiging in 2020. Vanaf 2021 kunnen de machines geïnstalleerd worden, zodat de site na het bouwverlof in 2021 operationeel kan zijn.

Kade

Eén van de troeven van de nieuwe locatie is de onmiddellijke toegang tot de Schelde. Dat stelt het staalbedrijf in staat om goederen rechtstreeks via schepen te laten leveren. Het bedrijf zal beschikken over 100 meter kade om de bobijnen staal te laten lossen. “In Oudenaarde werken we ook met schepen, maar moeten we nog 250 meter overbruggen bij het lossen. In Ruien zullen we aan een kraan voldoende hebben om het staal binnen te leggen”, legt Vergalle uit.

Vijftig extra jobs

De uitbreiding van Vergalle zal ook goed zijn voor de werkgelegenheid in de streek. Bij de opstart van de nieuwe vestiging zullen vijftien nieuwe werkkrachten aan de slag gaan in Ruien. Het team kan daarna zelfs nog uitgebreid worden tot vijftig werknemers. “Momenteel werken we met een kleine vijftig mensen. Daar kunnen er in Ruien nog eens zoveel bijkomen. Het gaat dan niet enkel over technisch geschoolde arbeiders, maar ook mensen die werken in de aankoop en verkoop.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.