Hinder tot aan het bouwverlof voor herinrichtingswerken aan de N8 in Kluisbergen

De werken aan de Berchemstraat, Pontstraat en Oudenaardebaan gaan op dinsdag 23 april van start.
Lieke D'hondt De werken aan de Berchemstraat, Pontstraat en Oudenaardebaan gaan op dinsdag 23 april van start.
De herinrichting van de Pontstraat, de Berchemstraat en de Oudenaardebaan (N8) in Kluisbergen gaat van start op dinsdag 23 april. Op het kruispunt met de Pontstraat komen er afslagstroken, het kruispunt met de Berchemweg krijgt een fietsoversteekplaats en de aannemer zal het wegdek op een deel van de N8 een opknapbeurt geven. De werken zullen duren tot het bouwverlof. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil het kruispunt tussen de Pontstraat en de N8 in Kluisberen veiliger maken door er afslagstroken aan te brengen voor wie vanaf de N8 de Pontstraat in wil draaien. Ook de Pontstraat zelf krijgt tussen de N8 en de Berchemstraat een nieuwe inrichting. “We gaan het smalle stuk met eenrichtingsverkeer verbreden en een middengeleider aanleggen, zodat de straat geschikt is voor verkeer in twee richtingen”, zegt communicatieverantwoordelijke van AWV Sylvie Syryn. “Hierdoor kan de aansluiting van de Berchemstraat met de N8 verdwijnen. Door de Berchemstraat doodlopend te maken, wordt het een verkeersluwe en veilige straat tot aan de Pontstraat.” Voor fietsers zal de Berchemstraat niet doodlopend zijn. Zij krijgen op het einde van de straat een veilige oversteekplaats naar de N8.

Tijdens de herinrichtingswerken gaat ook aandacht naar de N8 zelf. Die krijgt tussen de Berchemstraat en het kruispunt met de Stationsstraat een opknapbeurt. Zowel de fietspaden als het wegdek staan op het programma.

Hinder in twee fasen

De werken zullen in twee fasen verlopen. De eerste fase is de meest ingrijpende en loopt van 23 april tot eind juni. Dan gaat de N8 volledig dicht tussen het kruispunt met de Stationsstraat en de Berchemstraat. Er zal een omleiding voorzien zijn via de N453 richting Kerkhove en Wortegem-Petegem en de N60. De Berchemstraat zal via de N8 wel nog bereikbaar zijn. Daar zal tijdelijk tweerichtingsverkeer gelden. Er komen wel tijdelijke verkeerslichten om de verkeersstromen in goede banen te leiden. Fietsers kunnen omrijden via de Kasteelstraat, de fietssnelweg tussen Kluisbergen en Oudenaarde en de Kerkstraat.

Gedurende fase twee van de wegenwerken, vanaf juli tot aan het bouwverlof, zal de N8 wel in beide richtingen open zijn. Er komen tijdelijke verkeerslichten zodat het verkeer beurtelings kan passeren. Fietsers zullen nog steeds de omleiding moeten volgen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video