Ontwortelde bomen richten net geen schade aan

De storm die afgelopen weekend over ons land trok, heeft heel wat schade aangericht in de regio.

De problemen begonnen vrijdag al. Een dame uit de Molenstraat in Rotselaar kwam goed weg toen haar boom in de voortuin door de wind ontworteld werd en net naast haar gevel belandde. Aan De Kastaar in Kessel-Lo verloor de bekende treurwilg aan het café twee dikke zijtakken. "Spijtig van het uitzicht nu", reageert cafébaas Eric Hemelaers.

Historische boom

Het terras van café De Kastaar aan de Schoolbergenstraat in Kessel-Lo oogt licht anders na de doortocht van de herfststorm zondag. Even voor 11 uur verloor de meer dan 50 jaar oude treurwilg er twee dikke zijtakken door de felle wind. "Ik was net aan het parkeren", vertelt cafébaas Eric die niet meteen spreekt van een ramp. "Het zicht is wel anders nu en dat is spijtig. Het gaf anders zo een Provence-gevoel in de zomer. Ik weet niet wat ze ermee gaan doen: volledig kappen of mag hij blijven staan?"

Nog in Kessel-Lo moest er zondagochtend een boom verwijderd worden die over de Predikherenberg lag. Op verschillende plaatsen in de regio waren herashekkens, plastieken bakken, reclameborden en verkeersborden omvergewaaid. Dat was onder meer het geval aan de Vaartkom en op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. Langs de Leuvense ring gingen alle borden die de nieuwe verkeerssituatie aangeven tegen de vlakte. Op het Martelarenplein moest de brandweer dan weer een groot zeil met reclame voor de tentoonstelling Utopia verwijderen. Het zeil was door de felle wind losgekomen en dreigde weg te vliegen. De brandweer moest vrijdagavond ook aan de Vaartdijk en Wijgmaalbroek met de zaag aan de slag om de rijbaan opnieuw vrij te maken van omgevallen bomen. Ook in de Vrijheidsstraat in Kessel-Lo ging een boom tegen de vlakte. Op de Meerdaalboslaan moest een omgevallen verkeersbord van de rijbaan worden gehaald en in de Wandelingenstraat gingen enkele werftoiletten tegen de grond. "We hebben vandaag (zondag, red.) meer dan 100 oproepen gehad", klinkt het bij de brandweer.

(KAR)

Ook de historische boom voor De Kastaar in Kessel-Lo is tegen de vlakte gegaan door de sterke wind (foto boven).
Vertommen Ook de historische boom voor De Kastaar in Kessel-Lo is tegen de vlakte gegaan door de sterke wind (foto boven).
Een boom valt net niet op een woning in de Molenstraat in Rotselaar (foto rechts).
Vertommen Een boom valt net niet op een woning in de Molenstraat in Rotselaar (foto rechts).