Zwaarste pompoen weegt 903 kg (en hij is al een beetje 'afgevallen')

Herman Boonen won met 903,1 kg.
Foto Ton Wiggenraad Herman Boonen won met 903,1 kg.
Pompoendag in Kasterlee is elk jaar een groot succes. Op die dag is het namelijk uitkijken naar de weging van de zwaarste pompoen. De winnaar van dit jaar is Herman Boonen (52) met een pompoen van maar liefst 903,1 kilogram.

Herman won twee weken geleden ook al het Belgisch kampioenschap in Essen. Daar woog zijn pompoen nog 914,7 kilogram. Goed 11 kilogram méér. Dat hij wat is 'afgevallen', is normaal volgens Herman. Door de warmte en het verplaatsen krimpt de pompoen wat in. "Voor mij is het telen van pompoenen een zalige hobby", vertelt Herman Boonen. "Ik doe het al twintig jaar met heel veel passie."


Reuzenpompoen kweken, gebeurt natuurlijk niet in een-twee-drie. "Het duurt ongeveer honderd dagen om de pompoen zo zwaar te krijgen", zegt Herman. "De boodschap is dus op tijd beginnen en veel meststof en water geven."


Volgende week doen alle pompoenen van de wedstrijd mee aan de pompoenregatta. Daar worden ze allemaal uitgehold tot een echt vaartuig om later die dag een echte pompoenenrace op het water te houden. (TJW)