Opnieuw wagentje Typhoon geblokkeerd in Bobbejaanland

De attractie Typhoon in pretpark Bobbejaanland heeft zaterdag voor het tweede weekend op rij even dienst geweigerd. Een wagentje met zeven personen bleef vlak voor het einde van de rit stil staan.


Het was het tweede weekend op rij dat er problemen waren met Typhoon. "Een wagentje met zeven personen is geblokkeerd geraakt", verduidelijkt commercieel directeur Peggy Verelst van Bobbejaanland. "Dit gebeurde vlak voor het eindstation van de attractie. Het karretje stond dus gewoon rechtop, de inzittenden hingen niet ondersteboven. Ze konden geëvacueerd worden langs de gebruikelijke weg."


Kasterlee kreeg zaterdag af te rekenen met een stroompanne, maar daar had de hapering van Typhoon niks mee te maken. "Het is een gevolg geweest van een technische storing", zegt Peggy Verelst. "Even later was de attractie al weer aan het draaien. Het is een toeval dat dit twee weekends op rij gebeurde, want de storing had een andere oorzaak dan vorige keer en de hapering gebeurde op een andere plaats in de attractie. De attractie wordt niet uitgeschakeld voor verder onderzoek. Elke ochtend starten we de iedere attractie op met de nodige veiligheidsprocedures en laten we de attracties even draaien voordat er bezoekers in zitten. Dit blijven we doen." (JVN)