Na vier mislukte rijexamens: man koopt vals rijbewijs via internet

Photo News
De 30-jarige Meqbil S. uit Kasterlee riskeert een celstraf van 6 maanden voor het gebruik van een vals rijbewijs. De man had al verscheidene keren geprobeerd zijn rijbewijs te halen, maar faalde telkens voor het praktisch rijexamen. Hij kocht dan maar voor 70 euro een rijbewijs op internet. 

“Op 27 juni werd hij met zijn Renault Clio aan de kant gezet bij een politiecontrole”, verduidelijkt aanklager Hanne Van Looy. “Hij overhandigde een internationaal rijbewijs, maar de agenten zagen meteen dat er iets niet klopte. Toen ze de QR-code op het rijbewijs scanden, kwamen ze uit op een website waar je valse rijbewijzen kan bestellen.”

Meqbil S. vroeg de rechter om een werkstraf. Intussen heeft hij zijn rijexamen wel met succes afgelegd. 

Vonnis op 4 januari.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vandriessche

  Het afleggen van het examen zal het probleem geweest zijn na 7 pogingen! Nu, je hebt ook maar weinig krediet om een fout te begaan tijdens de test, maar dit betekent niet dat je dan een slechte chauffeur zal zijn. Het is meer de wet van de rijschool om zo veel mogelijk geld eraan te verdienen.

 • Jan Mosselman

  Met dank aan Weyts die de ongelukken van de senioren afwentelt op de jeugd. De onderzoeken bewijzen steeds dat de ouderdom de brokkenpiloten zijn en bovendien veelal dronken rijden. Toch pakt Ben de jeugd. Je moet maar durven.

 • jo vandenberghe

  Een sterk onderschat probleem,zo rijden er tienduizenden rond al of niet verzekerd.

 • Hermans Steven

  Die rijtest is ook onmogelijk geworden. Duur en absurde vereisten om te slagen. Het brengt geld op, en daar is het om te doen.

 • Bernard Aelvoet

  Zo rijden er misschien wel duizenden rond.