Ga naar de mobiele website
^ Top

Motorrijder sterft na frontale botsing

Volgens getuigen reed de motorrijder veel te hard.
Foto Peter Vanderveken Volgens getuigen reed de motorrijder veel te hard.
Een 40-jarige motorrijder uit Kasterlee is gisterenavond verongelukt in het centrum van Lichtaart. De man reed met hoge snelheid het centrum in, maar misrekende zich in de bocht. Hij kwam ten val en schoof tegen een tegenligger. De motorrijder is ter plaatse overleden.

De feiten gebeurden rond 21.00 uur in de Leistraat ter hoogte van de Kloosterstraat. Het slachtoffer kwam uit de richting van Kasterlee en reed aan zeer hoge snelheid. In een flauwe bocht misrekende de man zich en vloog hij tegen de grond. Zijn motor botste tegen een voertuig dat uit de andere richting kwam. "Ik woon hier al 63 jaar en nooit zag ik iemand met zo'n snelheid het centrum inrijden", getuigt buurtbewoner Jozef Gijbels. "In de bocht misrekende hij zich. Ik zag hem onderuit gaan en op die tegenligger knallen."


De motor botste zo hard tegen op de tegenligger dat het kleine autootje nog meters achteruit vloog. De bestuurster van de wagen werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. "Toen ik ter plaatse kwam, stonden er al verschillende mensen rond het slachtoffer, maar hulp mocht niet meer baten", herinnerde de buurtbewoner. Volgens sommige getuigen zou de motorrijder meer dan 100 km/u in de bebouwde kom gereden hebben , maar dat kon niet bevestigd worden. (DVGT)Meld een bug