Klimmen tussen boomtoppen in Hoge Rielen

De klimmers zijn beveiligd met touwen en dragen helmen.
Maria De La Cruz De klimmers zijn beveiligd met touwen en dragen helmen.
Verblijfsdomein De Hoge Rielen in de Kastelse deelgemeente Lichtaart heeft er een attractie bij. Het grootste klimbos van Vlaanderen is er gisteren geopend. Het klimparcours tussen de bomen van wel 500 meter lang is beschikbaar voor iedereen vanaf elf jaar. Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) mocht het parcours officieel openen met een death ride.

Loopbruggen, autobanden en klimkabels tussen de grove dennen op een hoogte van 8 meter. Een klimbos waar de deelnemers over een oppervlakte van een halve hectare ongestoord tussen de bomen kunnen klimmen, dat kennen ze in Vlaanderen voorlopig enkel in de Hoge Rielen. Een hoogteparcours om te wandelen, bestond al wel in ons land, bijvoorbeeld in dierenpark Planckendael in Muizen, deelgemeente van Mechelen.

Het parcours slingert tussen de bomen.
Maria De La Cruz Het parcours slingert tussen de bomen.

Moeilijkheidsgraad

"We hebben het parcours opgedeeld in stukken, naargelang de moeilijkheidsgraad. Je hebt achtereenvolgens een groene, blauwe, rode en zwarte zone, zodat mensen meermaals kunnen terugkomen en telkens uitgedaagd worden", vertelt Bert Mellebeek van de Hoge Rielen. "Verder zullen educatieve activiteiten rond het klimbos georganiseerd worden om de bezoekers te laten zien wat er op 8 meter hoogte leeft in de bomen."


Zondag gingen ruim vierhonderd mensen een kijkje nemen in het klimbos en heel wat bezoekers waagden zich aan de duizelingwekkende attractie. Wie meer wil weten of het parcours zelf eens wil uitproberen, surft naar klimbosdehogerielen.be. (DVGT)

Deze jongen zet behoedzaam zijn voet in een lus.
Maria De La Cruz Deze jongen zet behoedzaam zijn voet in een lus.