Ga naar de mobiele website
^ Top

Gifstrooier slaat toe op hondenweide

DADER VERSTOPT 6 GEHAKTBALLETJES MET SLAKKENGIF

Geert Renders met zijn Mechelse herder.
Foto's Vanderveken Geert Renders met zijn Mechelse herder.
Op de hondenweide aan camping Floreal is er een gifstrooier aan het werk. De dader verstopte 6 gehaktballetjes met slakkengif. "Wie doet nu zoiets, dat moet toch een persoon zijn die ziek is?", treuren hondenliefhebbers.

De hondenweide aan Floreal in Lichtaart is een uitgestrekte zone van twee hectare in het midden van de bossen aan de Kempense heuvelrug. Het is één van de weinige zones in de omgeving met zo'n grote oppervlakte waardoor er tegenwoordig een massa volk komt om z'n hond los te laten. Tot vrijdag, want toen is er onrust ontstaan bij de baasjes. "Er zijn bussen gif aangetroffen en gehaktballetjes waarin het gif verwerkt is", weet Marjan Deboeure, die ook wel eens met haar hond komt wandelen. "Het is een groot terrein en dan vind je die kleine balletjes niet goed, terwijl je hond ze veel sneller opmerkt en gelijk naar binnen werkt."

Twee van de bewuste gehakballetjes.
Vanderveken Twee van de bewuste gehakballetjes.

Minder volk

Door de vondst zit de schrik er bij heel wat hondenliefhebbers goed in en de vaste bezoekers merkten de afgelopen dagen beduidend minder volk. Een aantal buren en vrienden hebben dan vrijdag en zaterdag nog eens het hele terrein afgezocht naar de balletjes. "Ze hebben er uiteindelijk zes gevonden die overal goed verstopt zaten. Het is nu goed uitgekamd, maar of ze allemaal weg zijn, weten we natuurlijk niet", aldus Marjan nog.

Muilkorf

Behalve de balletjes die er al lagen, kunnen er de volgende dagen natuurlijk nog gestrooid worden. De politie werd intussen wel ingelicht en er is ook een onderzoek gestart. Maar concrete aanwijzingen van wie of waarom deze gifballetjes gemaakt heeft, zijn er niet. Volgens een aantal hondenliefhebbers zou er ook één hond een balletje gegeten hebben. "Die is behandeld door de dierenarts en mocht gelukkig snel terug naar huis", klinkt het.


Na de gebeurtenissen van afgelopen weekend roepen de hondenvrienden iedereen op om extra waakzaam te zijn op de hondenlosloopzone Floreal. Sommige bezoekers laten hun hond voorlopig een muilkorf dragen uit voorzorg, zoals Geert Renders. Zijn Mechelse herder Fien vond afgelopen weekend nog twee gifballetjes, maar kon ze niet opeten door de muilkorf. Wie iets verdacht opmerkt aan de hondenlosloopzone wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie regio Turnhout.Meld een bug