Geen flats maar groen in plaats van oud parochiecentrum

Het voormalige parochiecentrum in Kasterlee zal na afbraak een groene zone worden. Veel bewoners vreesden dat er appartementen in de plaats zouden komen, maar dat is niet het geval.


Vorig weekend werden het nieuwe ontmoetingscentrum en cafetaria De Pit in Kasterlee geopend. Het voormalige parochiecentrum aan de Geelsebaan had daardoor zijn functies verloren. De vrees leefde dat er appartementen in de plaats zouden komen, maar de parochie Sint-Willibrordus en Dekenale Werken Kempen beslisten om de site voor 30 jaar in erfpacht te geven van de gemeente.

Gebouw wordt afgebroken

De parochie stelt als voorwaarde dat de gemeente het gebouw afbreekt en het perceel inricht als een groen gebied. "In plaats van appartementen komen er dus graspartijen, bomen, struiken en een wandelpad met banken. Ook het plaatsen van een monument of een speeltuig behoren tot de mogelijkheden", zegt burgemeester Ward Kennes. "Ik ben de parochie heel dankbaar voor deze beslissing. Ze kiest niet voor het snelle en het grote geld, maar wel voor een maatschappelijke meerwaarde en een dienst aan de lokale gemeenschap. Dit is ook een opsteker voor fase 2 van Masterplan De Met, dat het hele centrum aantrekkelijker, groener en op maat van bewoners wil inrichten." (JVN)