Chalet onbewoonbaar door brand

Bluswerken chaletbrand
Vanderveken Bluswerken chaletbrand

Brandweer Zone Taxandria moest omstreeks 13 uur uitrukken naar een woningbrand in Vorsel in Kasterlee. De woning was een oude chalet met aanpalende houtopslagplaats. De woning is volledig onbewoonbaar.

Bij aankomst van de brandweer was het hout van de chalet al volledig doorbrand. De woning kon niet meer gered worden. De Nederlandse eigenaar van de chalet moest deze laten afbreken, de woning was illegaal gebouwd. In de chalet was er geen water- en stroomvoorziening, de eigenaar sliep momenteel op een woonboot die in de vijver naast de woning lag. In de houten woning bevond zich wel een houtkachel die vermoedelijk de oorzaak is van de brand. Om veilig te kunnen werken heeft de brandweer gebruikgemaakt van de kraan die de eigenaar al kocht voor het slopen van het gebouw.

Het dak van de woning was opgebouwd uit platen die asbest bevatten, maar er was geen direct gevaar voor de omgeving.

Deboel Patrick
De chalet is totaal verwoest
Vanderveken De chalet is totaal verwoest

Na het blussen moest een interventieploeg ter plaatse komen om de kledij van de brandweerlieden op een veilige manier te transporteren, aangezien zij in aanraking kwamen met rook afkomstig van de asbestplaten. Gezien de ligging van de chalet was er geen gevaar voor omwonenden. Doordat de constructie vooral bestond uit hout moest er nog een tijd lang nageblust worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.