"Moeke, we gaan voor elkaar zorgen"

HONDERDEN INWONERS STEUNEN FAMILIE SCHEPEN NOYENS

Drukte aan de ingang van de kerk.
Ton Wiggenraad Drukte aan de ingang van de kerk.
Honderden mensen stonden gisteren aan de kerk van Kasterlee om een laatste groet te brengen aan Griet Noyens (CD&V), schepen in Kasterlee. Familie, vrienden, kennissen, gemeentebestuur en inwoners van Kasterlee, iedereen wou afscheid nemen van de geliefde schepen. Het was een mooie, warme dienst waarin veel liefdevolle brieven zijn voorgelezen.

Griet, die amper 52 jaar is geworden, was schepen van Milieu en Bosbeheer, Onderwijs, Jeugd en Senioren. In juni vorig jaar hebben artsen bij haar lever- en pancreaskanker vastgesteld. Na een moedige strijd heeft ze op 28 september het gevecht tegen haar ziekte verloren.


Griet was al een ancien in de gemeentepolitiek. In 2001 trad zij in de voetsporen van haar vader Gust en werd ze gemeenteraadslid en schepen in Kasterlee. "Griet zat in de gemeentepolitiek vanuit de juiste overtuiging. Ze wou van Kasterlee dé plek bij uitstek maken voor jong en oud", zeggen haar collega's van CD&V.


Griet was een graag geziene persoon in de gemeente. Ze stond tussen de mensen en wist daarom perfect wat er overal leefde. Samen met haar man, Paul, was ze erg betrokken in het verenigingsleven. "Ik heb Paul en Griet altijd gezien als een perfecte tandem", zegt een collega van CD&V. "Ik ben er zeker van dat Griet nog steeds zal blijven meetrappen."


Griet en haar echtgenoot hebben vier dochters. Die bedankte hun moeder met een emotionele brief tijdens de dienst. "Moeke, bedankt. We hadden ons geen betere moeder kunnen wensen. Zoals beloofd gaan we altijd goed voor elkaar blijven zorgen."


Op 1 september was Griet nog aanwezig bij de opening van het nieuwe ontmoetingscentrum in Kasterlee. Daar wilde ze absoluut nog bij zijn. Schepen van Cultuur, Mies Meeuws, verwelkomde haar toen in het bijzonder. Voor velen was dat de laatste keer dat ze Griet hebben gezien.

De foto op het bidprentje van Griet Noyens.
Ton Wiggenraad De foto op het bidprentje van Griet Noyens.

Loyaal en geliefd

Ook voor de burgemeester, Ward Kennes, was dit een zwaar afscheid. "Griet was een hardwerkende, loyale en geliefde collega. Niet alleen de lokale politiek, maar ook heel veel inwoners van Kasterlee en onze talrijke verenigingen gaan haar enorm hard missen".

Rouwregister

Nog tot en met vrijdag kunnen inwoners van Kasterlee tussen 9 en 16 uur een rouwregister gaan ondertekenen in de raadzaal van het gemeentehuis om hun steun te betuigen.