Acht overtreders gevat door selectieve controles van verkeersteam

Het verkeersteam van de politie zocht gericht naar chauffeurs onder invloed.
thinkstock Het verkeersteam van de politie zocht gericht naar chauffeurs onder invloed.
Het verkeersteam van de politiezone Meetjesland Centrum heeft afgelopen weekend selectieve controles uitgevoerd en acht overtredingen vastgesteld.

67 chauffeurs werden uit het verkeer gehaald voor een alcoholtest en een drugtest. Vijf van hen reden onder invloed van alcohol en een chauffeur had zo diep in het glas gekeken dat hij zijn rijbewijs meteen voor vijftien dagen moest inleveren. Daarnaast reed ook een bestuurder onder invloed van drugs. Ook hij moest meteen zijn rijbewijs afgeven.

Het verkeersteam kwam ook tweemaal ter plaatse voor ongevallen met maar één betrokken chauffeur. Zowel bij het eerste ongeval in Sint-Laureins van zaterdag als bij het tweede in Kaprijke op zondag legde de chauffeur een positieve ademtest af. Ze verliezen allebei hun rijbewijs voor vijftien dagen. Tenslotte trof het team een chauffeur aan die achter het stuur zat ondanks een langdurig verval van het recht tot sturen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.