Schaatspiste geopend met pirouettes, toeters en bellen

Burgemeester Van Mechelen en het gemeentebestuur openden gisteren deWintertuin.
Klaas De Scheirder Burgemeester Van Mechelen en het gemeentebestuur openden gisteren deWintertuin.
Tot en met zondag 8 januari kan op het Dorpsplein, in het centrum van Kapellen, opnieuw geschaatst worden. De overdekte ijspiste van zeshonderd vierkante meter, maakt deel uit van een prachtige wintertuin. Vorig jaar kwamen er 17.500 sportievelingen de schaatsen aanbinden.

De Kapelse ijspiste is uitgegroeid tot een volledig winterdorp met patio, kijkplatform, après-ski bar en een warme ontmoetingsplaats tijdens de eindejaarsfeesten. Het gemeentebestuur betaalt de uitbater 50.000 euro. "Wij zien de ijspiste als een eindejaarsgeschenk aan de bevolking en die weet dat te appreciëren", zegt schepen voor Financiën Luc Janssens (Open Vld). "Bijna één op de twee Kapellenaren komt schaatsen."


Bruno Van de Meulebroucke, uitbater van de Kapelse ijspiste, verwacht geen problemen. "Al vanaf het begin zorgen we voor een koeling tot min twaalf graden. Nadien heb je niet veel extra energie meer nodig. Het ijs blijft voortdurend 12 tot 14 centimeter dik. Boosdoener is de wind, die vrij spel heeft op het ijs. In Kapellen is de ijspiste echter afgezet met borden en overdekt."


Onder de noemer Wintertuin zijn er heel wat activiteiten te beleven zoals Schaatsen met Rudolf, discoschaatsen, Start to skate en rolstoelschaatsen. De ijspiste is open tot en met 22 december op weekdagen van 9 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 11 tot 22 uur. Van 23 december tot en met 7 januari 2018 is de ijspiste open van 11 tot 22 uur. (FSE)

Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder