Mark with a K op zucht van wereldtop

TOP 100 BESTE DEEJAYS TELT (BIJNA) VIJF ANTWERPENAREN

Waarom 'Mark with a K'? "Ik heb honderden keren moeten uitleggen dat mijn naam met een k wordt gespeld. Dat is blijven hangen.".
Toon Verheijen Waarom 'Mark with a K'? "Ik heb honderden keren moeten uitleggen dat mijn naam met een k wordt gespeld. Dat is blijven hangen.".
DJ Coone, Dimitri Vegas & Like Mike en Netsky, allevier in de top 100 van de beste dj's ter wereld. Allemaal uit Vlaanderen. Allemaal uit de provincie Antwerpen. Met een beetje geluk (en uw stem) staat daar vanaf volgende week nog een vijfde Antwerpenaar bij: Mark Carpentier uit Kapellen. Beter bekend als Mark with a K.

Hij begon er aan op zijn zeventiende. Puur als hobby met de platen van zijn ouders. Stiekem een beetje jaloers op de dj in discotheek Dixies in Brasschaat, maar ondertussen is het zijn beroep geworden. "In het begin was ik vooral vaste dj in bijvoorbeeld Highstreet in Hoogstraten. Daar ben ik veertien jaar lang het 'gezicht' geweest, maar na zoveel jaren heb je het wel gezien. Pas op, ik heb er veel ervaring opgedaan. Neen, geef mij nu maar de festivals of 'gewone' optredens. Ja, ik ben in de weekends meestal weg, maar tijdens de week zit ik toch veel thuis. Om te werken hé! Muziek maken, producen." Een drietal jaren geleden is de bekendheid van Mark with a K als een komeet de lucht in geschoten na enkele hitjes. "Het was ook de periode dat JIM en anderen mijn nummers begonnen te draaien. Dan besef je: tiens, ik kan precies wel iets (lacht)."

Mark Carpentier in volle actie.
Toon Verheijen Mark Carpentier in volle actie.

Tomorrowland

De voorbije jaren is het hard gegaan. Twee keer de Lotto Arena uitverkocht, wat betekent dat er 5.000 mensen speciaal voor Mark with a K komen. Alle tien de edities van Tomorrowland stond hij ook op het hoofdpodium. De nieuwe track die Mark uit heeft, is ondertussen zelfs al opgepikt door Coone en Dimitri Vegas & Like Mike. Dat hij nu op een zucht staat van de top 100 van allerbeste dj's ter wereld, doet hem toch wel wat. "Het zou een beloning zijn voor het harde werk", vertelt hij. "Vorige jaar stond ik ergens rond de 130ste plaats."

Internationaal

Het buitenland is ook al niet meer helemaal nieuw. Zweden, Duitsland, Spanje en Nederland heeft hij al gezien. Het volgende doel is Amerika. "Maar dan moet hij eerst echt helemaal van zijn vliegangst af zijn", lacht Siemon Ariens. Mark grijnst. "Ik kan er al veel beter tegen!" De dj specialiseert zich in hard dance. Een genre dat nu volop aan het boomen is. En vooral in Amerika trekken ze meer en meer naar dat genre toe. "Dus daar willen we op inspelen." Rest nog één vraag: waarom in godsnaam de naam Mark with a K ? "Stom eigenlijk hoor", lacht Mark. "Maar hoeveel keer heb ik wel niet moeten zeggen hoe ze mijn naam moesten schrijven? Hoe heet u? Mark. Ik zei er altijd direct achter: 'met een k'. De eerste keer dat ik op een affiche stond, hadden ze die naam gebruikt. Ik vond het eerst niets eigenlijk, maar uiteindelijk is de naam wel gebleven (lacht)."


Stemmen kan via de website https://top100djsvote.djmag.com. Mark with a K schenkt overigens aan vijf gelukkige lezers een unieke gehandtekende cd weg. De eerste vijf mensen die een e-mail sturen naar management@markwithak.be krijgen een uitzonderlijk exemplaar opgestuurd.