Kapel Heuvels verkocht

Het dekenaat Antwerpen, eigenaar van de kapel van de Heuvels aan de Waterstraat op de grens van Kapellen en Stabroek, is erin geslaagd om een koper te viden.


Erik Verschooren heeft het gebouw nu gekocht. De nieuwe eigenaar is zaakvoerder van bvba Picotec en woont aan de overkant van de kapel. Het gebouw fungeert niet meer als gebedshuis. Maar gezien het kerkelijk verleden kan de kapel, op vraag, nog wel gebruikt worden voor speciale misvieringen: een doop of een trouw.


In het najaar is er tijdens de dierenwijding ook nog een aangepaste misviering. De nieuwe eigenaar gelooft in het Kunstencentrum Attenhoven. Die mag de kapel blijven gebruiken voor hun uiteenlopende culturele activiteiten. Voorzitter Erik Simons is opgelucht.


"Nu we de garantie hebben kunnen we volop inzetten om het onze bezoekers comfortabeler te maken. Zo komt er ledverlichting. De preekstoel is al afgebroken, zodat er meer podium is ontstaan. De oude sacristie wordt nog omgebouwd tot een volwaardige kleedruimte voor de artiesten". (FSE)