Bouwprojecten voor dorpsvernieuwing slaan aan

Samen met zijn broer Robert bezocht Jacques Vingerhoed (rechts) de infotentoonstelling.
Foto Schryvers Samen met zijn broer Robert bezocht Jacques Vingerhoed (rechts) de infotentoonstelling.
De bouwplannen voor het centrum van Kapellen slaan aan. Op de eerste dag bezochten al 550 inwoners de infotentoonstelling over de bouw van een nieuw gemeentelijk administratief centrum (AC), een dienstencentrum en een feestzaal. Hun reacties zijn overwegend positief.

"Een dergelijk succes hadden we niet verwacht", zegt informatieambtenaar Christophe Matthijssens. "In de loop van de dag (gisteren, red.) hebben we zelfs extra informatiebrochures moeten laten aanrukken." Hun vragen waren heel uiteenlopend. "Er was veel belangstelling voor de assistentiewoningen en het toekomstige uitzicht van het Marktplein. Daarnaast wilden senioren weten waar ze tijdens de bouwwerken terecht kunnen voor een warme maaltijd. Hiervoor zal een pop-uprestaurant geopend worden in Den Biz. Ongerustheid over het Marktplein hoeft niet. Het resterende gedeelte is nog groot genoeg voor de wekelijkse markt en voor de jaarlijkse feestmarkt kunnen we eventueel ook gebruik maken van aanpalende straten."


Samen met zijn broer Jacques bezocht Robert Vingerhoed de infotentoonstelling. "Het zijn allemaal mooie projecten die Kapellen een ander uitzicht geven. Enkel nieuwe straten aanleggen is niet voldoende om als gemeente klaar te zijn voor de toekomst." Sonja Verbraecken (74) had vooral interesse voor de komende assistentiewoningen. "De ligging, in het centrum van de gemeente, is een uitstekende keuze en als ze nu nog betaalbaar zijn, is het ideaal. Ik hoop dat de uitvoering van de werken niet veel vertraging oploopt zodat ik er nog kan van genieten."


De infotentoonstelling in feestzaal 't Bruggeske is nog te bekijken tot en met zondag 3 september en van donderdag 7 tot en met 10 september, telkens van 10 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur. Zaterdagvoormiddag 2 en 9 september zijn de architecten aanwezig om toelichting te geven en eventuele vragen te beantwoorden. (FSE)