150 nieuwe vuilnisbakjes eindelijk geplaatst

Zeven maanden na de goedkeuring op de gemeenteraad is een aannemer eindelijk gestart met het plaatsen van nieuwe en extra vuilbakjes.
Lukas Zeven maanden na de goedkeuring op de gemeenteraad is een aannemer eindelijk gestart met het plaatsen van nieuwe en extra vuilbakjes.
Zeven maanden nadat de gemeenteraad van Kapelle-op-den-Bos besliste om 150 nieuwe openbare vuilnisbakjes aan te kopen, is een aannemer eindelijk gestart met de plaatsing ervan langs straten, pleintjes en wandelwegen.

“De nieuwe vuilnisbakjes ogen frisser en moderner dan de vorige”, zegt schepen van Milieu Freddy De Ruysscher (sp.a). “Op 26 maart beslisten we om de oude vuilnisbakjes te vervangen door nieuwe exemplaren in de hoop het sluikstorten te verminderen. Ze zijn immers zo gemaakt dat er geen huishoudelijk afval in gedropt kan worden. Bovendien worden ze op meer zichtbare locaties geplaatst, zodat de sociale controle vergroot wordt.”

In totaal komen er 150 nieuwe vuilnisbakjes. Het grootste gedeelte vervangt de oude exemplaren, maar onder meer langs de nieuwe wandelroutes die onlangs geopend werden, komen er enkele extra bij. De gemeente maakt hiervoor 87.000 euro vrij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.