"Seg Toby, van Eden en Vincent heb ik al een kus gekregen, hé..."

Mariette de superfan, en dat hebben Duivels geweten

Ontvangen worden door Eden Hazard, en toch nog een beetje ontgoocheld zijn omdat de hele ploeg er niet bij is. De oudste Duivelsfan was ze al, maar we durven Mariette Dons (89) nu toch ook echt wel de grootste supporter van 'onze jongens' noemen. "Ze mogen allemaal eens naar het rusthuis komen om een 'pateeke' te eten!"

Bekijk hier de volledige fotoreeks

Mariette haalde afgelopen zomer nog meermaals onze krant en website als vurigste en oudste Duivelsfan in Vlaanderen. En neem dat gerust zonder een korreltje zout. Zo'n elf jaar geleden riskeerde ze nog een stadionverbod nadat ze een agent 'kakker' naar het hoofd had geslingerd tijdens een wedstrijd van Racing Mechelen — naast de nationale ploeg haar favoriete club. En tijdens de voorbije WK-campagne zette ze rusthuis Paaleyck in Kapelle-op-den-Bos meermaals op zijn kop. "Niet altijd eenvoudig om zo'n karakter te temperen", lacht directeur Katrien Blondeel. "Iedereen moét meekijken naar de wedstrijden en vooral ook het volkslied meezingen — mét de hand op de borst. Iemand die niet kijkt? Dat is een ramp voor Mariette. Er is gewoon geen houden aan als de Belgen spelen."

Zou het dan ook niet mooi zijn mocht Mariette haar idolen eens kunnen ontmoeten? Het rusthuis stelde de vraag aan de Voetbalbond, en kreeg afgelopen maandag goed nieuws: woensdagavond was Mariette welkom om Eden Hazard te ontmoeten in het Belgian Football Center in Tubeke. "Ik heb er twee nachten slecht van geslapen!", aldus Mariette. 

Woensdag was ze evenwel klaarwakker. Getooid in een truitje van Kevin De Bruyne — haar lievelingsspeler — en met tricolore nagels trok ze met haar rollator naar het oefencomplex. Daar nam Eden Hazard rustig de tijd voor een praatje en zelfs een handtekening op haar arm. En daar kreeg Mariette nog een kus bovenop. "Prachtig", reageerde ze. "Maar ik had ze graag allemaal gezien. Vooral mijn favoriet Kevin, en Jan Vertonghen. Ze mogen allemaal eens naar het rusthuis komen zodat we samen een 'pateeke' kunnen eten. Maar met Eden ben ik ook blij, hoor. Hij is enorm belangrijk voor onze ploeg en ik kijk ook naar bijna alle wedstrijden van zijn club Chelsea. Sympathieke kerel, ook! Het is trouwens de eerste keer dat ik een speler van de huidige generatie zag. Vroeger ben ik wel nog naar wedstrijden gaan kijken en heb ik Ludo Coeck zien scoren. Dat kon hij als de beste."

Ah, Vincent! Heb jij toevallig het nummer van Dries Mertens voor mij? Allé, niet voor mij, maar voor een 'jong poppeke' uit het rusthuis, hé

Mariette Dons

Mocht het u intussen nog niet opgevallen zijn: verlegen was Mariette allerminst. Dat heeft ook Vincent Kompany mogen ervaren toen hij toevallig langsliep en zij meermaals zijn naam riep. "Heb jij toevallig het nummer van Dries Mertens niet?", klonk het kwiek. "Dat zou ik nodig hebben voor een 'jong poppeke' uit het rusthuis." Dat telefoonnummer kon Kompany natuurlijk niet geven, een kus dan weer wel.

En nog was het niet gedaan voor Mariette. Bij het verlaten van het oefencomplex liep ze verdediger Toby Alderweireld nog tegen het lijf. Met hem wou ze het even hebben over de ongelukkige uitschakeling tegen Frankrijk — de frustratie kwam zichtbaar weer opborrelen. Al maakte hyperfan Mariette al snel weer plaats voor tienermeisje Mariette: "Van Vincent en Eden heb ik wel een kus gekregen, hé!" Waarop Toby uiteraard niet achter kon blijven en Mariette bij het afscheid nog een dikke pakkerd gaf. Rest nog de vraag of ze na twee slechte nachten dan toch de slaap heeft kunnen vatten. We durven het betwijfelen.

Een dikke pakkerd voor Eden Hazard.
Mozkito Een dikke pakkerd voor Eden Hazard.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels