Veerle Baetens in bres voor Torfbroek

Veerle Baetens (r.) onthult samen met mensen van Natuurpunt het actiebord aan Torfbroek. Naar eigen zeggen ligt de natuur Veerle zeer na aan het hart.
Foto's Vertommen Veerle Baetens (r.) onthult samen met mensen van Natuurpunt het actiebord aan Torfbroek. Naar eigen zeggen ligt de natuur Veerle zeer na aan het hart.

Natuurpunt voerde afgelopen weekend actie aan natuurgebied het Torfbroek in Kampenhout tegen de recent opgedoken plannen van de Vlaamse administratie om het natuurbeleid te hervormen. Die plannen dreigen namelijk een einde te maken aan het beheer van lokale en kleinere natuurreservaten. Actrice Veerle Baetens engageerde zich voor het project en onthulde samen met voorzitter van Natuurpunt Beheer Hugo Abts en algemeen directeur van Natuurpunt Chris Steenwegen een actiebord in het Torfbroek. "Ik ben zelf een natuurmens en de natuur ligt mij zeer na aan het hart. We hebben al zo weinig groen in dit verstedelijkt land. Dit is een verhaal dat iedereen aanbelangt, mens en dier. Ik hoop dat het iets zal uithalen", zei Veerle Baetens. Het gezelschap maakte een wandeling door het park en hoopt met de actie Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege te tonen dat heel wat mensen wakker liggen van het lot van natuurgebieden. (KCL)

Vertommen