Nieuwste, grootste en duurzaamste Lidl van het land meteen overrompeld door nieuwsgierige klanten

ALLE AANWEZIGEN GETRAKTEERD OP GRATIS ONTBIJT

Het nieuwe filiaal langs de Mechelsesteenweg.
Ponsaerts Het nieuwe filiaal langs de Mechelsesteenweg.
Aan Kampenhout-Sas heeft supermarktketen Lidl gisteren haar grootste winkel van het land geopend. Die 'Lidl of the future' bestrijkt meer dan 1.600 vierkante meter, en werd meteen overrompeld door nieuwsgierige klanten.

Het was filerijden, gisterochtend aan het gloednieuwe Lidl-filiaal langs de Mechelsesteenweg. Op vierhonderd meter afstand van de voormalige vestiging opende de discountketen dan ook niet alleen de nieuwste, maar meteen ook grootste winkel van het land. "Met een oppervlakte van iets meer dan 1.600 vierkante meter is dit inderdaad de grootste Lidl van België", knikt Isabelle Colbrandt, hoofd Corporate Communicatie. "We zijn echt blij met deze nieuwe vestiging. De beschikbare ruimte op de voormalige Henkel-site was voldoende om deze nieuwe winkel zo'n tweehonderd vierkante meter groter te maken dan gebruikelijk. En daar komt ook nog bij dat Kampenhout voor ons een interessante locatie is. De regio is drukbevolkt en er passeert hier dagelijks heel wat woon-werkverkeer."


Dat de nieuwe winkel groter is, maakt vooral dat klanten en personeelsleden er in een nog ruimere, luchtigere en lichtrijke omgeving winkelen en werken. "Die extra oppervlakte vertaalt zich in ruimere gangpaden en meer plaats aan de kassa's", legt Colbrandt uit. "Maar ook in een grotere rustruimte voor het personeel. Met zo'n 1.500-tal producten in de rekken is het aanbod hier niet anders dan in onze overige filialen. Dankzij die beschikbare ruimte kunnen we wel sterk inzetten op het mooi in beeld brengen van onder meer het verrassingsassortiment. De grote bakkerij - veel uitgebreider dan voorheen - springt al meteen bij het binnenkomen in het oog. Dagelijks bakken we hier meerdere keren verse broodjes en koffiekoeken. De klant botst ook meteen op de afdeling 'Groenten en Fruit', waar we uitzonderlijk veel aandacht besteden aan lokale producten - iets wat steeds meer gewaardeerd wordt. Regionale specialiteiten zoals witloof en spruiten komen dan ook vers van bij telers uit de buurt. Dat komt niet alleen de lokale producent ten goede, maar houdt ook de impact op de logistiek beperkt."

Heel wat klanten zakten meteen af om de nieuwe winkel te ontdekken.
Ponsaerts Heel wat klanten zakten meteen af om de nieuwe winkel te ontdekken.

Gratis winkelen

Tijdens de opening werden alle aanwezigen gisteren op een zichtbaar erg gesmaakt ontbijt getrakteerd. Wie geluk had, kon zelfs één minuut gratis winkelen winnen. De eerste klanten reageerden alvast positief. "Het assortiment is zichtbaar ruimer en overzichtelijker dan voorheen", oordeelt een koppel uit Schiplaken. "En er is hier ook veel meer licht, wat het aangenamer winkelen maakt. Alleen jammer van het enorm storende gezoem van de koelinstallaties. Dat is nog een werkpunt."


Lidl Kampenhout is niet alleen de nieuwste en grootste van het land, maar meteen ook de meest duurzame. "We doen aan warmte- en waterrecuperatie", klinkt het. "Zo wordt de warmte afkomstig van de koelinstallaties gebruikt om de winkel te verwarmen. En elektrische fietsen en wagens kan je op de parking gratis opladen met energie afkomstig van de zonnepanelen op het dak." In de nieuwe vestiging kunnen ruim dertig personeelsleden aan de slag. Dat zijn er tien meer dan in het vorige filiaal. Dat is sinds gisteren gesloten. Wat ermee moet gebeuren, is nog niet duidelijk.

Binnen kregen ze opvallend veel ruimte en licht.
Ponsaerts Binnen kregen ze opvallend veel ruimte en licht.