Tractorwijding trapt vanavond Hoevefeesten af

De Landelijke Gilde organiseert dit weekend opnieuw de jaarlijkse Hoevefeesten op 't Cruysackershof. Die starten vanavond met een tractorwijding en een echt boerenbal.

Zaterdag is het kindernamiddag met onder andere een koets-, tractor- en ponyritjes. Ook staat de ouderwetse zwiermolen weer opgesteld. Er zijn ook volksspelen, boerengolf, airtrack,stroberg, springkasteel en tal van andere activiteiten.


Op zondag zijn het de echte Hoevefeesten met onder meer Haflinger paarden-keuring, politiehonden, Vlaamse trekhonden en springpaarden. Net als de vorige jaren worden er weer veel oldtimer tractoren verwacht. De animatie wordt onder andere verzorgd door het Looporkest 'The entertainers', vendelzwaaiers, harmonie Bos en Hei.

Kettingzaagkunst

Er is ook weer het kettingzaagsculpturenfestival. Beeldhouwers uit binnen- en buitenland zullen twee dagen het beste van zichzelf geven en een boomstam die ze voorgeschoteld krijgen omvormen tot een kunstwerk.Voor de vijfde keer is er ook de Pruuverkesroute (georganiseerd door VVV Kalmthout) met vertrek en aankomst op de Hoevefeesten. (VTT)