Nieuw park moet jongeren dichter bij rusthuis brengen

De feestelijke opening van het park.
Foto Laenen De feestelijke opening van het park.
De oude tuin van woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Kalmthout is sinds gisteren officieel een openbaar park.

Het zorgcentrum kreeg Vlaamse subsidies op voorwaarde dat er kunst geïntegreerd werd in het project. Daarvoor werd beroep gedaan op beeldend kunstenaar Gilbert Uitdenhouwen. "Mijn belangrijkste doelstelling was om de jeugd richting het woonzorgcentrum te lokken in het nieuwe park", legt de kunstenaar uit. "Daarom hebben we een twintigjarige meisje, wiens grootvader hier net is opgenomen, een graffitimuur laten maken in het park. We zagen gisteren bij de feestelijke opening ook een honderdtal kinderen tekeer gaan op het gekkefietsenparcours tussen de oudjes in hun rolstoelen. De aanwezige jeugdbewegingen hebben al laten weten dat ze voor hun activiteiten dikwijls zullen terugkomen naar het park. We zijn blij dat we met dit park de connectie tussen de bejaarden en de jeugd teruggegeven hebben." (BSB)