Leerlingen Wilgenduin baten ‘Het Gouden Frietje’ uit

Frieten bakken kunnen ze in het Gouden Frietje van de Wilgenduin alvast zeer goed.
Laenen Frieten bakken kunnen ze in het Gouden Frietje van de Wilgenduin alvast zeer goed.
Laenen
De leerlingen van juf Astrid Daniëls op de school Wilgenduin hebben maandag voor de eerste keer hun frituur ‘Het Gouden Frietje’ uitgebaat.

“We wilden onze eigen onderneming opstarten en we beslisten al snel dat het een frituur zou worden”, vertelt juf Astrid. “De leerlingen hebben het allemaal zelf moeten bedenken en uitwerken. Ze leerden ook woorden als promotie, winst, verlies en tijdens de rekenlessen oefenden we nog eens goed op het betalen en weergeven met de euro. Tijdens de WO-lessen verdiepten we ons verder in hoe een onderneming best draait. Alles deden ze zelf: het schrijven van de uitnodigingen, het maken van de affiches, het uittellen van de hoeveelheid bitterballen en andere snacks, het bestellen van onze producten, het klaarzetten van onze refter, het zoeken van een firmanaam. Na alle voorbereidingen was het maandag spannend om voor de eerste keer echt open te gaan.” Ook dinsdag tussen 12 en 13.30 uur en tussen 17.30 en 19 uur is de frituur nog open.” En of de frietjes lekker waren? Ja, zeker. 

Laenen
Laenen
LaenenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.