Leerlingen trekken met klimaatplan naar gemeentehuis

De vier scholieren presenteerden hun klimaatplan aan de burgemeester en de schepen.
Gemeente Kalmthout De vier scholieren presenteerden hun klimaatplan aan de burgemeester en de schepen.
Omdat vier Kalmthoutse scholieren van basisschool Kadrie erg bezorgd zijn over het klimaat, trokken ze donderdag met een ideeënlijst naar burgemeester Lukas Jacobs en schepen van Jeugd en Milieu Silke Lathouwers. En ze waren goed voorbereid, want ze hadden zelfs een powerpointpresentatie in elkaar gestoken. 

Een opvallend voorstel van de vier  is het in het leven roepen van een autovrije dag zodat leerlingen meer aangemoedigd worden om te voet of met de fiets te komen. “In maart of april willen we alvast starten met een autovrije woensdag, tegen volgend jaar willen we dit graag één keer per week realiseren.”

Lukas Jacobs en Silke Lathouwers waren opgetogen met het initiatief van de jongeren. “Uiteraard zijn de nationale acties van de voorbije weken ons niet ontgaan”, zegt burgemeester Jacobs. “We zijn dan ook blij dat Victor, Jenne, Lasse en Isaline hun ideeën met ons komen bespreken. Deze generatie zal de effecten van de klimaatopwarming immers het hardst voelen. Als gemeentebestuur willen we dan ook het signaal geven dat ze gehoord worden. Maar we hebben ook al heel wat initiatieven genomen. Zo werden op verschillende gebouwen al zonnepanelen geïnstalleerd zoals recent op het zwembad. Ook wordt er overgeschakeld op ledverlichting in de straten omdat die zuiniger zijn. Zeker in het gemeentehuis zelf wordt er zo milieubewust mogelijk gewerkt door papierverspilling tegen te gaan en kraantjeswater te drinken in plaats van plastic flessen aan te kopen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Greet De block

    En nu nog wat minder of liefst geen nieuwe woonwijken /verkavelingen volbouwen. Het groene hart en karakter van kalmthout is aan het verdwijnen. Zeer spijtige zaak.