De kandidaten konden enkele demonstraties bijwonen, onder meer met politiehonden.
Volledig scherm
De kandidaten konden enkele demonstraties bijwonen, onder meer met politiehonden. © Kristof Pieters

Jobdag politiezone Kruibeke/Temse is groot succes: “21 bezoekers ingeschreven voor toelatingsproef”

Temse/KruibekeDe politiezone Kruibeke/Temse blikt tevreden terug op de jobdag van afgelopen weekend. Er schreven zich meer dan 130 geïnteresseerde kandidaten in en na afloop registreerden 21 personen zich voor een toelatingsproef. Korpschef Wim Pieteraererens hoopt dat hiermee binnenkort de 16 openstaande vacatures ingevuld geraken.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Politiezone Kruibeke/Temse start rekruteringscampagne: “Onze grootste bekommernis vandaag is de combi’s gevuld krijgen”
  Temse/Kruibeke

  Politiezo­ne Kruibeke/Temse start rekrute­rings­cam­pag­ne: “Onze grootste bekommer­nis vandaag is de combi’s gevuld krijgen”

  De politie van Kruibeke en Temse wil zestien nieuwe medewerkers aanwerven. Als eerste politiezone in de regio zal er gebruik worden gemaakt van een nieuwe selectieprocedure waarbij men zelf actief kandidaten kan rekruteren. En dat is nodig, want de voorbije jaren is er geen instroom meer. “Door het structureel tekort aan agenten rijden er in het weekend slechts twee in plaats van drie ploegen op de baan”, zegt korpschef Wim Pieteraerens.