Sluwe dieven stelen bestelwagen vol werkmateriaal vanop parking garage

Twee dieven hebben zondagavond een bestelwagen vol werkmateriaal gestolen vanop de parking van garage Deprez-Claus in Varsenare. De eigenaar had zijn sleutelbos net daarvoor in de brievenbus gedeponeerd voor een onderhoud. Ook in Oostende en Eernegem vonden gelijkaardige diefstallen plaats.

De opmerkelijke diefstal bij de Citroën-garage langs de Gistelsteenweg vond zondagavond omstreeks 21.15 uur plaats en werd geregistreerd door de beveiligingscamera.


Op de beelden is te zien hoe twee mannen zich naar de parking voor het gebouw begeven. Kort voordien had een zelfstandige er zijn bestelwagen Citroën Jumper geparkeerd. Hij sloot zijn voertuig af en liet de sleutels achter in de brievenbus met het oog op een onderhoud gisteren.


De dieven wandelden opvallend rustig naar de brievenbus en haalden er met een onbekend voorwerp de sleutelbos uit.

Gekend fenomeen

"Alles ging erg snel", vertelt garagehouder Emanuel Deprez die op het moment van de diefstal niet aanwezig was.


"Die mannen leken helemaal geen stress te hebben en keken zelfs recht in mijn camera. Na amper enkele minuten waren ze vertrokken."


De twee verdachten namen de vlucht met de bestelwagen die - tragisch genoeg voor het slachtoffer - nog eens vol zat met allerhande werkmateriaal. Mensen die hun wagen buiten de openingsuren komen afzetten en hun sleutels achterlaten in de brievenbus is een gekend fenomeen bij garagehouders.


"Wij vragen onze klanten voortaan om enkel nog binnen de openingsuren hun wagen binnen te brengen", stelt Deprez. In de regio lijkt een bende aan het werk te zijn, want ook in Eernegem en Oostende vonden gelijkaardige diefstallen plaats.


"Het is zeker een piste die onderzocht wordt", zegt Annemie Wittesaele van de politie Kouter.