Dieven houden lelijk huis in Café Beukenhof

Marino en Chantal met op de achtergrond de kapot gesmeten flessen wijn.
SDVO Marino en Chantal met op de achtergrond de kapot gesmeten flessen wijn.
Inbrekers hebben zaterdagnacht 1.000 euro buit gemaakt in café Beukenhof in Jabbeke. Binnen braken ze zowat alles open wat open te breken viel en richtten ze een ware ravage aan. "Een laffe daad", zeggen de zaakvoerders die naar een huwelijksfeest waren.

Chantal Coigne en Marino Derous sloten zaterdagavond hun café langs de Gistelsteenweg, omdat ze naar een huwelijksfeest moesten in Gent. "We bleven er op hotel overnachten, maar kregen vanmorgen (gisteren, red.) plots telefoon van een vriendin dat er ingebroken was en zijn meteen met slaperige ogen teruggekeerd." De inbrekers klommen op het plat dak van de achterliggende woning. Via een openstaand raam drongen ze de slaapkamer van het koppel binnen en begaven ze zich via de privéruimte naar het café.

Kluis achtergelaten

"Binnen lag werkelijk alles overhoop", zucht Chantal. "Flessen wijn uit onze antieke kast lagen stuk op de grond. Die mannen braken de kassa open en namen een kleine 1.000 euro mee. Ook mijn laptop werd gestolen. De biljart werd geforceerd, net als de sigarettenbak, maar daaruit werd op het eerste gezicht niets gestolen." De inbrekers waren enkel uit op geld, want de aanwezige televisieschermen en andere elektronica lieten ze ongemoeid. "Het is ongelooflijk hoe laf ze te werk gingen", zegt Chantal. "Boven in onze badkamer stond een asbak, waarin ze enkele munten van 1, 2 en 5 cent achterlieten. Ze wilden ons precies uitdagen. Ook de kluis namen ze mee uit de kelder, maar die lieten ze in hun vlucht achter in de slaapkamer." Het labo van de politie kwam gisteren sporen opmeten. "Het lijkt erop dat de daders handschoenen droegen. Ze dronken wel een flesje limonade uit en lieten daar mogelijk DNA achter. Hopelijk levert dat wat op. Morgen (vandaag, red.) doen we opnieuw open. De nacht brengen we wel elders door." (SDVO)