Bestuurder onder invloed rijdt transmigrant dood, pleegt vluchtmisdrijf maar wordt opgepakt na tweede ongeval

Jan Van Maele
In Snellegem bij Jabbeke vond afgelopen nacht een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf plaats. Rond 0.45 uur werd op de Gistelsesteenweg ter hoogte van de Kerkeweg het levenloze lichaam van een aangereden man aangetroffen. 

Voor het slachtoffer, een 19-jarige transmigrant uit Vietnam, kon geen hulp meer baten. Een verkeersdeskundige bevestigt dat de voetganger werd aangereden op het fietspad. Volgens procureur Yves Segaert van het parket van Brugge liep het slachtoffer met drie andere vluchtelingen over de Gistelsesteenweg in Varsenare toen het ongeval gebeurde. Toen de politie aankwam, waren nog twee vrienden bij het slachtoffer gebleven. 

De bestuurder was gevlucht, maar veroorzaakte enkele honderden meters verder nog een ongeval, deze keer met een personenwagen. De 30-jarige Jabbekenaar reed opnieuw weg maar werd achtervolgd door de aangereden personenwagen. Ook de politie was verwittigd, waarna de bestuurder kon worden gevat in de Constant Permekelaan in Jabbeke. 

Alcohol

Bestuurder M.M. moet een nacht in de cel verblijven en wordt morgen voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die zal beslissen over een verdere aanhouding. Intussen blijkt dat de man niet 1,16 promille alcohol in het bloed had deze nacht, maar 1,16 milligram per liter alveolaire lucht. Dat stemt overeen met 2,67 promille of ongeveer 15 glazen bier. Procureur Yves Segaert van parket Brugge bevestigt dit. 

De man zou te dronken geweest zijn om meteen verhoord te worden en daarom vonden de verhoren pas vanmiddag plaats. 

Slachtoffer

Over de identiteit van het slachtoffer is verder nog weinig duidelijkheid. De politie beschikt over een naam die werd gegeven door een andere Vietnamese transitmigrant die samen met het slachtoffer naar Engeland wilde raken. Maar of die naam klopt, is volgens het parket nog onduidelijk.

Het slachtoffer was allicht op weg naar de snelwegparking en het tankstation in Jabbeke. De man maakte deel uit van een groepje transmigranten dat eerder in Noord-Frankrijk verbleef. Een andere Vietnamese man legde hierover al verklaringen af. Het parket vermoedt dat het groepje vanuit ons land naar Groot-Brittannië wil reizen. 

Jan Van Maele41 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Martine Wouters

  Ok is erg maar die mannen moesten daar niet zijn. Medelijden met de vrachtwagenchauffeurs die dag en nacht belaagd worden door bendes transmugranten!

 • Christian Delgoffe

  Geachte Fré, men zou beter uw burgerrechten voor het leven ontnemen na uw stellingname. Niemand vraagt om waar dan ook geboren te worden, niets is zo kunstmatig als de noties grens, land, natie of ras ! Wij leven allemaal op dezelfde planeet AARDE en punt aan de lijn !

 • Tiziana Troukens

  Beste Fre, dit gaat niet eens over burgerrechten maar over MENSENrechten. U zou beter eens een bezoek aan bepaalde kampen waarvan er eentje in Breendonk staat brengen en wat menselijkheid kweken. Iemand doodrijden, illegaal of niet, en dan vluchten zou altijd moeten gelijkstaan aan moord. Zeker als je dronken blijkt en zeker als je nadien nog een ongeval veroorzaakt en nog eens vluchtsmisdrijf pleegt. Dit is gewoon walgelijk.

 • Eddy van Dorst

  Zou niet weten wat hij verkeerd heeft gedaan buiten een criminele te hebben aangereden.

 • Fre De Heerser

  Iemand die illegaal in dit land verblijft heeft geen recht op burgerrechten dus deze man is schuldig aan rijden onder invloed niks meer