Ga naar de mobiele website
^ Top

"Trucker niet volledig schuldig aan aanrijding fietsertje"

De 57-jarige trucker uit Torhout, die een fietsertje aanreed langs de Gistelsesteenweg in Jabbeke, is zich voor de Brugse politierechter komen verantwoorden. De verdediging betwist dat de schuld van het ongeval volledig bij de trucker ligt.


De vijftiger reed op 2 september vorig jaar rond 17 uur de toen 8-jarige Nilay Bout aan, vlak aan het zebrapad.


Het jongetje was op weg naar huis na de eerste schooldag. Door de val liep hij een hersenschudding op. Het voorwiel van zijn fietsje was volledig geplooid. "Het dragen van een helm heeft veel erger voorkomen", stelde de papa toen. Uit onderzoek bleek dat de vrachtwagenchauffeur een kleine hoeveelheid alcohol - 0,46 promille - in zijn bloed had. "Bij een ongeval met een gewone bestuurder is dat net onder de wettelijke grens. Voor een professionele chauffeur is dat evenwel te veel", erkent zijn advocaat Jan Dekersgieter.


De rechter stelde de zaak uit tot 11 september om nog enkele zaken aan het dossier toe te voegen. Tijdens de volgende zitting zal de passagier van de trucker getuigen over de aanrijding op zich. (MMB)Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug