Vrouw terecht voor diefstallen in rusthuis 't Pandje: “Ik was onder invloed van speed”

woonzorgcentrum 't Pandje in Izegem
Kos woonzorgcentrum 't Pandje in Izegem
“Schandalig.” Zo omschreef de openbare aanklager maandag op de rechtbank in Kortrijk het gedrag van een 38-jarige vrouw uit Sint-Eloois-Winkel (Ledegem). Vanessa C. stond er terecht voor 14 diefstallen van handtassen en juwelen, onder meer in woonzorgcentrum ’t Pandje in Izegem.

Drie slachtoffers kwamen ook naar het gerechtsgebouw afgezakt om een schadevergoeding te vragen. “Mijn 80-jarige moeder is voor 10.000 euro aan juwelen kwijt”, klonk het bij de dochter van een slachtoffer. De bejaarde vrouw verbleef in het woonzorgcentrum, waar gouden ringen en halskettingen uit haar kamer gestolen werden. Drie andere bejaarden ondergingen hetzelfde lot. Twee andere slachtoffers speelden hun handtas kwijt. Met de gestolen identiteitskaarten sloot C. abonnementen af bij Orange of Proximus. Vaak kwam de oplichting pas aan het licht toen de slachtoffers een deurwaarder aan de deur kregen om de opgelopen schulden te innen. “Ik was onder invloed van speed”, verdedigde de vrouw zich. “Daar ben ik nu van af. Ik heb mijn leven opnieuw op de rails en wil alle slachtoffers terugbetalen.” Ze zat twee maanden in voorhechtenis tijdens het onderzoek. Ze gaf de handtasdiefstallen toe, maar ontkende ooit juwelen te hebben gestolen. De openbare aanklager eiste 15 maanden celstraf en een boete van 800 euro. Zelf vroeg C. een werkstraf of een celstraf met probatievoorwaarden. Vonnis op 25 februari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.