Slachtoffer herstelt van messteken in rug

Miguel Vanheerswyghels kreeg drie messteken in de rug op de Grote Markt in Izegem.
Foto LSI Miguel Vanheerswyghels kreeg drie messteken in de rug op de Grote Markt in Izegem.
De 23-jarige jongeman uit Izegem die vrijdagnamiddag op de Grote Markt in Izegem betrokken raakte in een steekpartij heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Miguel Vanheerswyghels kreeg drie messteken in de rug na een discussie over de wifi in zijn appartement in de Brugstraat.

Al enkele maanden stelden Miguel en zijn vriendin vast dat de megabytes uit hun Telenetabonnement heel snel opgesoupeerd raakten. Telkens moesten ze op het einde van de maand extra bijbetalen. Na een bezoekje aan de Telenetwinkel bleek dat iemand via hun abonnement series op Netflix bekeek. Ze verdachten hun bovenburen en gingen vrijdagnamiddag verhaal halen. De bewoonster bleek niet thuis, maar haar vriend wel. Tijdens de discussie ontstond er wat duw- en trekwerk. Miguel en zijn vriendin besloten daarop hun buurvrouw op te zoeken in het café op de Grote Markt waar ze werkte. Ze zouden de zaak onderling oplossen. "Toen we het café verlieten, stormde haar vriend plots op ons af", vertelt Miguel. "Hij sloeg mijn aansteker uit mijn handen en slingerde ons allerlei verwijten naar het hoofd. Hij viel me daarop aan en plots zag ik overal bloed."


Miguel kreeg drie messteken in de rug. Eentje miste op een haar na zijn long. Hij moest de rest van het weekend in het ziekenhuis blijven. "Ik ben al blij dat ik het overleefd heb", gaat hij verder. "En dat mijn kinderen de steekpartij niet gezien hebben."


Dader Sergio B. ontkent dat hij een mes heeft gebruikt. Hij mag van het gerecht tot aan het proces het appartement van zijn vriendin niet meer binnen. "Gelukkig verhuizen we binnen enkele weken", besluit Vanheerswyghels. (LSI)