Rotary schenkt defibrillators met opbrengst Izovino

De bestuursleden van Rotary overhandigen alvast symbolisch een eerste defibrillator aan burgemeester Bert Maertens.
Foto VDI De bestuursleden van Rotary overhandigen alvast symbolisch een eerste defibrillator aan burgemeester Bert Maertens.

Serviceclub Rotary wil met de opbrengst van de derde editie van kunst- en wijnproeverij Izovino acht defibrillators aankopen die het op openbare plaatsen in de stad kan hangen.


Dat doet het onder de noemer 'Hart voor Izegem'. Vandaag hangen er al op vier locaties defibrillators in de stad. "In samenspraak met het bestuur hebben we straks idealerwijs budget voor defibrillators voor verschillende locaties", vertelt voorzitter Christophe Cleeremans.


"We denken daarbij aan cultuur- en dienstencentrum De Leest, de bib, kasteeldomein Wallemote-Wolvenhof, museum Eperon d' Or, het voetbalveld van Emelgem, kunstacademie Art'Iz, kasteel Blauwhuis en het station. Bij het verdelen van de opbrengst hebben we altijd oog voor lokale noden, zoals nu ook met dit letterlijk levensreddend project."


Izovino vindt tijdens het weekend van 6, 7 en 8 oktober plaats op kasteel Wallemote. Het evenement start op vrijdagavond met een wijnproeverij en culinaire champagnereceptie.Inschrijven kan via de site. Op zaterdag en zondag is er een kunstexpo met twaalf kunstenaars en in de benedenzaal is er wederom een wijnproeverij.


De toegang is gratis. Meer info: www.izovino.be. (VDI)